Rușii au lovit cu rachete Iskander o clădire în care se aflau mai mulţi militari ucraineni (Foto/Video): Armata ucraineană confirmă incidentul

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele ruse de ocupaţie au publicat un material video cu momentul în care lovesc cu o rachete Iskander o clădire unde se aflau mai mulţi ofiţerilor ai ''Brigăzii 128 de Asalt Montan din Transcarpatia''. Militarii participau la o festivitate de premiere şi acordare de medalii care avea loc într-un sat din regiunea Zaporojie, foarte aproape de linia frontului.

Materialul video a apărut pentru prima dată în mass-media rusă. Imaginile arată că locul în care se aflau militarii ucrainenii a fost monitorizat cu o dronă. Acesta a transmis ulterior coordonatele către un post de comandă rusesc care a dat ordinul efectuării atacului cu rachete asupra clădiri în care se aflau ofiţeri ai armatei ucrainene din ''Brigada 128 de Asalt Montan din Transcarpatia''.

Youtube video image

În urma atacului au fost uciși cel puțin 20 de militari ucraineni. Ucraina a lansat o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca ruşii să aibă date atât de exacte cu privire la prezenţa militarilor ucraineni în acea clădire.

Forțele Armate Ucrainene au raportat că, la 3 noiembrie, armata rusă a lovit 26 de așezări din districtele Zaporojie, Polohivka și Vasilievka, precizând că ,,inamicul a lovit cu rachete Iskander-M personalul brigăzii 128 de asalt montan, ucigând mai mulţi militarii'', potrivit agenţiei ucrainene de presă UNIAN.

La 3 noiembrie, ocupanții ruși au lovit personalul brigăzii 128 de asalt montan. În urma atacului au fost uciși militari, precum și răniți civili. Acest lucru a fost raportat de Direcția de Comunicare Strategică a biroului comandantului-șef al forțelor armate ucrainene.

"Războiul îi ia pe cei mai buni. În zona misiunilor de luptă au murit în mod tragic frații noștri, soldați ai Brigăzii 128 OGSHBr, care, cu prețul propriei vieți, au apărat independența Ucrainei de ocupanți", a declarat șeful administrației militare regionale transcarpatice, Viktor Mikita.

Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a reacționat la tragedia din regiunea Zaporojie. El a declarat că toate circumstanțele incidentului vor fi clarificate.

,,Inamicul nostru este un terorist insidios. Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne proteja poporul și să oferim toate răspunsurile oneste familiilor și prietenilor soldaților căzuți la datorie'', a precizat el.

Regiunea Zakarpattia a declarat trei zile de doliu pentru soldații căzuți din brigada 128 de asalt montan separat Zakarpattia. Din 6 noiembrie, pe teritoriul regiunii vor fi coborâte drapelele de stat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel