Rușii au lovit centrala termică Trypilska din regiunea Kiev, una dintre cele mai mari din Ucraina (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
CTP Trypilska a fost complet distrus de o rafală de rachete rusești, relatează Interfax-Ucraina, citând Centrenergo. Sursa foto: Twitter/X.
CTP Trypilska a fost complet distrus de o rafală de rachete rusești, relatează Interfax-Ucraina, citând Centrenergo. Sursa foto: Twitter/X.

Atacurile rusești din timpul nopții au distrus complet centrala termică Trypilska, situată în afara capitalei ucrainene Kiev, a anunțat agenția de știri Interfax-Ucraina, care a citat un înalt oficial al companiei.

În urma unui atac cu rachete grele în noaptea de joi, 11 aprilie, trupele rusești au distrus complet centrala termoelectrică Trypilska (TPP) din regiunea Kiev.

"Toți lucrătorii care se aflau în tură în timpul atacului sunt în viață", a declarat pentru Interfax-Ucraina Andriy Hota, președintele Consiliului de supraveghere al PJSC Centrenergo.

Rusia a efectuat joi dimineața un puternic atac cu rachete și drone asupra infrastructurii energetice ucrainene, avariind linii și instalații electrice în cinci regiuni și provocând întreruperi ale energiei electrice pentru cel puțin 200.000 de persoane, au declarat oficialii de la Kiev.

De asemenea, Rusia a avariat două termocentrale DTEK în ultimul său atac în masă, desfășurat în timpul nopții, asupra infrastructurii energetice ucrainene, potrivit unui comunicat de presă din 11 aprilie al DTEK, cea mai mare companie energetică privată din Ucraina.

Instalațiile DTEK au fost vizate de cel puțin 10 ori în luna martie, când Rusia și-a reluat campania de atacuri împotriva infrastructurii energetice ucrainene, ceea ce a dus la avarierea sau distrugerea a 80% din capacitatea de producție termică a DTEK.

Cel mai recent atac a dus la avarierea gravă a două centrale, a declarat DTEK, fără a preciza locația acestora.

Imediat ce atacul s-a încheiat, lucrătorii din domeniul energiei "au început rapid să restabilească funcționarea echipamentelor" și, potrivit informațiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime, a precizat DTEK.

Forțele rusești au lansat un atac aerian masiv în întreaga Ucraină în noaptea de 11 aprilie, vizând infrastructura critică din mai multe regiuni cu 40 de drone și 42 de rachete.

Potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, principala direcție a atacului a fost regiunea Lviv, unde au fost vizate o instalație de distribuție a gazelor

De asemenea, atacul desfășurat pe scară largă de Rusia împotriva Ucrainei la începutul zilei de 11 aprilie a vizat două dintre instalațiile de depozitare subterană (UGS) ale Ucrainei, a declarat compania de stat ucraineană de petrol și gaze Naftogaz.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel