Rușii au încheiat mobilizarea. Putin a solicitat corecții în construcția Forțelor Armate, în baza experiențelor din Ucraina 

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldați ruși, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Soldați ruși, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

În cadrul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat, pe 28.10.2022, că procesul de mobilizare parțială a rezerviștilor s-a încheiat, notează Tass.

“Primirea cetățenilor chemați la mobilizare a fost finalizată astăzi. Notificarea cetățenilor a fost întreruptă. Misiunea pe care ați stabilit-o de 300.000 de persoane a fost îndeplinită. Nu sunt planificate acțiuni suplimentare. Comisariatele militare vor continua să completeze trupele participante la operația militară specială, însă vor accepta numai voluntari sau candidați la îndeplinirea serviciului militar pe bază de contract”, a precizat Șoigu.  

Acesta a menționat că se acordă o atenție specială pregătirii cetățenilor mobilizați, înaintea trimiterii lor în zona de desfășurare a „operației militare speciale”. Astfel, în poligoanele Forțelor Armate se instruiesc aproximativ 218.000 de rezerviști. Aproximativ 82.000 de mobilizați au fost trimiși deja în zona „operației militare speciale”, din care 41.000 acționează în compunerea subunităților. 

La rândul său, Vladimir Putin i-a solicitat ministrului apărării ca, în baza experiențelor obținute în cadrul „operației militare speciale” din Ucraina, să fie efectuate ajustări în ceea ce privește construcția tuturor componentelor Forțelor Armate, inclusiv a Forțelor Terestre. 

Citește și:

Cifrele îi trădează: Federația Rusă ar fi mobilizat aproape 500.000 de rezerviști

“Multe lucruri au fost făcute pentru construcția, de exemplu, a Forțelor Navale, însă, pe baza experienței operației militare speciale, trebuie să ne gândim și să facem ajustări în ceea ce privește construcția tuturor componentelor Forțelor Armate, inclusiv a Forțelor Terestre”, a spus Vladimir Putin. 

Șeful statului rus a cerut să se discute aceste probleme la nivel de experți și să fie corelate cu planurile de dezvoltare a Complexului Militar Industrial. Acesta a solicitat ca propunerile aferente să fie finalizate în cel mai scurt timp, în așa fel încât să poată fi discutate și aprobate la ședința Colegiului Ministerului Apărării din luna decembrie.

“Să cădem de acord ca, până în luna decembrie, la ședința Colegiului Ministerului Apărării, aceste propuneri să vă fie prezentate și să poată fi aprobate”, a concluzionat Vladimir Putin. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel