Rușii au construit o linie de apărare inedită în Donbas: O garnitură feroviară, cu o lungime totală de 30 de kilometri, formată din 21.000 de vagoane

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa rusă de propagandă a informat, pe 12.02.2024, că Forțele Armate ale Federației Ruse au găsit o metodă de utilizare a vagoanelor de marfă abandonate în Donbas, construind din acestea un fel de a doua linie de apărare, care trece pe teritoriul Republicii Populare Donețk. Astfel, potrivit unor informații provenite de la publicaţia de anchetă ucraineană Deep State, rușii au asamblat un tren uriaș, care leagă stațiile de cale ferată din Elenovka și Volnovakha.

Noua linie de apărare mobilă include aproximativ 21.000 de vagoane și se întinde pe o distanță de 30 de kilometri. Asamblarea structurii a început în luna iulie 2023 și are ca scop blocarea armatei ucrainene.

Specialiștii militari apreciază că aceasta este aproape imposibil de depășit. Este puțin probabil să poată fi mutată, deoarece echipamentele nu vor funcționa, iar singura posibilitate pentru a crea o breșă prin aceasta ar fi reprezentată de aruncarea ei în aer.

,,O structură continuă de vagoane de marfă se întinde de-a lungul liniei care leagă gările din Elenovka și Volnovakha, având aproximativ 2.100 de vagoane de diferite tipuri. Construcția acestei linii de apărare a început în iulie 2023, iar ideea ei este clară: formarea unui obstacol în calea avansării Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceasta poate fi considerată o linie separată de apărare, deoarece este extrem de dificil să fie deteriorată, mutată sau aruncată în aer o masă de metal de 30 de kilometri, iar mișcarea echipamentelor este imposibilă fără spargerea unui coridor, au precizat jurnaliștii de la Deep State.

Cel mai probabil, trenul a avut ca misiune împiedicarea unei înaintări rapide a trupelor ucrainene pe timpul contraofensivei declanșate în vara anului trecut. Pe de altă parte, toate vagoanele abandonate, care stăteau în jurul gărilor au fost adunate într-un singur loc.

După ce războiul se va încheia, va fi luată o decizie în ceea ce privește destinația lor ulterioară. Unele dintre vagoane ar urma să fie reparate, în timp ce altele vor fi dezafectate.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel