Rușii au atacat cu drone kamikaze orașul port Odesa. Apărarea antiaeriană a doborât 14 din cele 17 ”Shahed”

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit agenției de presă Reuters, care citează surse din cadrul armatei ucrainene, în cursul nopții de 04.04.2023, Rusia a atacat Ucraina cu 17 drone de producție iraniană de tip Shahed. Ținta atacului a fost reprezentată de orașul port Odesa din sud-vestul țării.

Conducerea Forțelor Aeriene ale Ucrainei a informat că apărarea antiaeriană a reușit să doboare 14 drone. După cum au informat reprezentanții acesteia, aparatele de zbor fără pilot ar fi decolat de pe litoralul estic al Mării Azov.

Militarii ucraineni nu au făcut referire la consecințele atacurilor rusești cu drone. Oficialitățile din Odesa au informat însă că au existat și consecințe ale intervenției apărării antiaeriene. Și agenția de presă Ukrinform a anunțat că orașul a fost zguduit de mai multe explozii.

Comentariul autorului: Atacul cu drone din zona Odesa a fost confirmat și de partea rusă. Potrivit acesteia, una dintre lovituri a vizat infrastructura aerodromului Shkolny, care ar fi suferit pagube semnificative.

Aerodromul a fost lovit pentru a doua oară în ultimele săptămâni, din cauza echipamentelor de aviație primite de la partenerii occidentali ai Ucrainei, fiind vorba în special de drone.

Militarii ruși au semnalat faptul că, pe timpul respingerii atacului cu drone, Forțele Armate ucrainene au întrebuințat mijloace occidentale primite recent pentru combaterea aparatelor de zbor fără pilot. Este vorba, în primul rând, de instalații mobile de tragere, care includ mitraliere germane și un proiector pentru iluminarea țintei, după detectarea acesteia.  

Surse: ceskenoviny.cz, topwar.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel