Rușii aduc modificări dronelor kamikaze Lancet considerate insuficient de puternice

Ionel Copcea |
Data publicării:
Drona kamikaze rusă ”Lancet”
Drona kamikaze rusă ”Lancet”

Portalul topwar.ru a informat, pe 13.03.2023, citând o sursă bine informată, că experiența utilizării dronei kamikaze de tip Lancet în timpul operațiilor militare din Ucraina a arătat o putere a încărcăturii  insuficientă pentru a distruge anumite tipuri de vehicule blindate. Astfel, aceasta a fost modificată și, în prezent, trupele ruse au primit o nouă versiune a dronei, cu un focos mai puternic.

Militarii ruși care luptă în Ucraina folosesc acum două modificări ale dronelor kamikaze Lancet, de bază și îmbunătățită, ceea ce face posibilă distrugerea diferitelor ținte inamice, inclusiv a vehiculelor blindate grele. Noua modificare are trei tipuri de focoase: cu fragmentație puternic explozivă, cumulativă și termobarică.

,,Versiunea de bază a dronei, Produs-52, care este echipată cu aripi duble în formă de X, a fost îmbunătățită semnificativ pe baza experienței de utilizare a acesteia în timpul operației militare speciale. În special, aceasta a primit un nou sistem de dirijare optoelectronic și un sistem de conducere cu ​​software nou și manevrabilitate îmbunătățită”, a declarat sursa.

În prezent, “muniția rătăcitoare” Lancet este drona principală întrebuințată de trupele ruse în Ucraina. Pe lângă aceasta, se mai folosesc și dronele KUB, despre care însă nu se cunoaște aproape nimic, cu toate că sunt livrate la trupe.

Versiunea de bază a dronei Lancet-3 are o greutate la decolare de 12 kilograme, din care trei kilograme sunt reprezentate de focos. Drona dezvoltă o viteză de 80 până la 110 kilometri pe oră și poate lovi ținte pe o rază de 40 km de la operator. Pentru dirijare sunt folosite trei sisteme: în baza coordonatelor, cu ajutorul mijloacelor optoelectronice și combinat.

Drona dispune de un canal de date, care transmite o imagine a țintei și permite confirmarea distrugerii acesteia. Versiunea modificată a dronei nu mai are aripile cruciforme, dar a primit un focos cu o greutate de cinci kilograme. Noul Lancet poate rămâne în aer până la o oră și garantează lovirea vehiculelor blindate grele ale inamicului.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel