Rușii abandonează Harkovul. SUA estimează că majoritatea soldaților ruși care s-au „regrupat” au trecut granița în Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:

SUA estimează că Rusia a părăsit în mare parte zonele pe care le ocupase în regiunea Harkov (nord-est), iar mulţi soldaţi ruşi, care se repliaseră în faţa înaintării trupelor ucrainene, au trecut graniţa revenind în Rusia, a declarat luni un înalt oficial militar american, citat de Reuters și Agerpres.

"Pe ansamblu, estimăm că ucrainenii fac progrese în timp ce luptă pentru eliberarea şi recuperarea teritoriilor în sud şi est", a declarat responsabilul american, sub rezerva anonimatului.

"În împrejurimile Harkovului, credem că forţele ruse au renunţat în mare măsură la câştigurile lor (teritoriale) şi s-au retras în nord şi est", a spus acelaşi oficial.

"Mulţi dintre aceşti soldaţi au trecut graniţa în Rusia" în timpul retragerii lor, a adăugat el, fără să indice vreun număr.

Retragerea precipitată a forţelor ruse din regiunea Harkov, inclusiv abandonarea nodurilor feroviare strategice Kupiansk şi Izium, reprezintă cel mai grav eşec al Moscovei după ofensiva eşuată împotriva Kievului în martie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel