Rusia vs. Ucraina - Ziua 3 de război: Bilanț morți, tehnică militară pierdută. Ucraina rezistă în fața agresorului și vrea să dicteze termenii

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tehnică militară rusă distrusă în timpul invaziei din Ucraina. Sursă foto: DefenceView
Tehnică militară rusă distrusă în timpul invaziei din Ucraina. Sursă foto: DefenceView

DefenseRomania vă prezintă cronica celei de-a treia zi de război, sâmbătă, 26 februarie. A fost ziua cea mai grea de până acum, bătăliile nocturne pentru Kiev fiind de o intensitatea extremă. 

Ucraina rezistă încă în fața invadatorului rus. Azi, Kievul a confirmat că vor exita prime negocieri între delegațiile ucrianene și ruse.

Rezumatul acțiunilor militare din a treia zi de luptă (26 februarie).

 

Sinteză informații:

 

Pierderi: În dimineața de 26 februarie, oficialii ucraineni sau anunțat că pierderile  trupelor ruse se ridică la 14 aeronave, 8 elicoptere, 102 tancuri, 536 alte vehicule blindate, 15 tunuri, 1 sistem antiaerian Buk, 17 autocamioane. Potrivit părții ucrainene, peste 3.000 de militari ruși și-ar fi pierdut viața.

În jurul dimineții, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a oferit cifre actualizate cu privire la pierderile agresorului începând cu ora 6 dimineața pe 26 februarie. Date aproximative:

Aeronave -14 Elicoptere - 8 Tancuri - 102 Vehicule blindate de luptă - 536 Tun - 15 FAG SAM - 1 Echipamente auto - 17 Personal - peste 3000. Azi numărul a fost actualizat la peste 4.500.

 

2. -imagine fara descriere- (harta-atac-ucraina_15460400.jpg)

- Forțele ruse mizează pe ocuparea cât mai rapidă a capitalei Kiev, considerând că va încheia în acest fel războiul. În timp ce atacul din direcțiile nord și nord-vest asupra capitalei fost oprit, o grupare de forțe cu echivalentul a trei-patru brigăzi mecanizate a avansat pe direcția nord-est, apropiindu-se la aproximativ 90 km de Kiev. Această forță de șoc, cu o înaintare prea rapidă, riscă să rămână cu flancul sudic complet descoperit, iar războiul fulger se poate încheia cu o catastrofă pentru Rusia.

- Operația rusească  de desant aerian la sud de Kiev (aerodromul Vasilkov) a eșuat total, unitățile de apărare antiaeriană distrugând avioanele de transport al desantului și aviația de escortă.

- În sudul regiunii Odessa (regiunea Bugeac), forțele ruse și-au intensificat cercetarea cu avioane fără pilot. După eșecul acțiunilor de desant naval - la est de Odessa, și desant aeropurtat - la Nikolaev, se pare că forța rusă de pe navele de debarcare din NV Mării Negre va încerca ocuparea Bugeacului.

- Marina rusă din Marea Neagră a lansat rachete Kalibr asupra unor ținte din toate regiunile Ucrainei.

- În zona litoralului Mării Azov, trupele ruse au ocupat aerodromul Berdiansk. Au continuat luptele și în localitatea Melitopol (160 km V Mariupol), forțele ucrainene înregistrând pierderi.

- Forțele ruse au început folosirea pe scară largă a grupurilor de cercetare-diversiune. Au fost capturați militari ruși îmbrăcați civil la frontiera cu Transnistria în zona centralei electrice Cuciurgan (50 km N-V Odessa). Aceștia foloseau documente false. Au fost semnalate astfel de grupuri în jurul Kievului.

- În vestul Ucrainei, Rusia menținea presiunea psihologică, aerodromul Rovno fiind bombardat cu rachete sol-sol. În timpul nopții de 25 - 26, un avion rusesc de atac la sol Su-25 a fost doborât în zona Vinnița.

- Alte date importante, care vor avea un impact foarte important asupra capacității Rusiei de a susține ofensiva sunt: închiderea de către Turcia a strâmtorilor Bosfor și Dardanele pentru navele de război rusești și începerea procedurilor tehnice de deconectare a Rusiei de la sistemul SWIFT.

 

Prezentarea informațiilor mai pe larg:

 

Direcția Nord (Kiev, regiunile Cernigov și Jitomir)

- (N-NV Kiev) Până la șapte grupuri tactice rusești de nivel batalion au fost blocate la periferia de nord-vest a Kievului.

- (NE Kiev) O coloană de tehnică militară rusească a fost distrusă, la aproximativ 180 km N-NE de Kiev, în zona localității Gorodnia, cu lovituri de rachete sol-sol. Forțele ucrainene au în ordinea de bătaie o brigadă de rachete , înzestrată cu sisteme Tocica-U (raza de acțiune 120 km).

- (NE Kiev) Forțele ruse au depășit localitatea Konotop și au avansat, de ieri, aproape 90 de km, fiind oprite la aproximativ 90 km de Kiev, pe un aliniament cu o lățime de 120 km, cuprins între Cernigov și Pryluki. Se estimează că forțele ruse au folosit până la 17 grupuri de luptă de nivel batalion, care au avansat pe patru direcții tactice.

- (NE Kiev) La periferia orașului Cernigov, trupele ucrainene au reușit oprirea unui nou atac rusesc.

Direcția Sud (regiunile Herson, Zaporojie, Nikolaev, Odessa, sudul regiunii Donețk)

- În orașul Melitopol din regiunea Zaporojie (160 km V Mariupol), se dădeau lupte, în cursul dimineții;

- Aerodromul Berdiansk (65 km SV Mariupol), pe litoralul Mării Azov, a fost ocupat de trupele ruse;

- Regiunea Odessa: Forțele ruse au început să folosească drone pentru a cerceta malul Dunării (brațul Chilia) și litoralul Mării Negre, cel mai probabil, la sud de estuarul Nistrului.

Direcția Est (regiunile Harkov, Lugansk și Donețk)

- Frontul ucrainean rezistă pe un front de 350 de km, cuprins între Ahtarka (100 km NV Harkov) și Bilovodsk (250 km E-SE Harkov).

- În SE Ucrainei, trupele ruse și separatiste din Lugansk și Donețk nu reușesc să treacă de apărarea ucraineană.

- Direcția Vest (vestul Ucrainei)

- în cursul dimineții, a fost atacat cu rachete, aerodromul ucrainean Starokonstantinov, situat la aproximativ 240 km V-SV de Kiev.

 

Pierderi:

- În dimineața de 26 februarie, oficialii ucraineni sau anunțat că pierderile  trupelor ruse se ridică la 14 aeronave, 8 elicoptere, 102 tancuri, 536 alte vehicule blindate, 15 tunuri, 1 sistem antiaerian Buk, 17 autocamioane. Potrivit părții ucrainene, peste 3.000 de militari ruși și-ar fi pierdut viața.

 

 

Ziua 3 de răzoi pe larg:

14:37 - În regiunea Odessa de lângă punctul de control Kuchurgan au fost prinși doi sabotori ruși.

14:34 - Comandamentul Operațional „Nord” raportează că în zona Hrodnei din regiunea Cernihiv a Forțelor Armate ale Ucrainei, coloana inamicului a fost distrusă de o lovitură cu rachete. Rezultatul: 20 de echipamente, pierderi grele de personal, mulți răniți.

14:11 - Declarația ministrului apărării al Ucrainei

În această dimineață, numărul ocupanților ruși distruși a depășit 3.000. Peste 200 de intervenţionişti au fost luaţi prizonieri. Numărul prizonierilor este în creștere. Nu se așteptau la o astfel de respingere și se predau.

Sute de vehicule blindate au fost distruse, inclusiv peste o sută de tancuri rusești. Ieri, 7 elicoptere au fost doborâte de înghițitori.

Inamicul încearcă să schimbe tactica. Trupele ruse bombardează cartiere rezidențiale, spitale și instituții de învățământ.

În două zile, inumanii ruși au ucis aproape două sute de civili, inclusiv trei copii. Alți 33 de copii au fost răniți.

Este important să contracarăm inamicul

Pe măsură ce ofensiva rapidă a fost copleșită de coloane mari, DRG și aterizarea au început să fie utilizate mai activ. Armata și apărarea noastră le-au neutralizat efectiv. Dar forțele de apărare au nevoie de ajutor pentru a acționa înainte.

Există ajustatori în Kiev, Harkov și în alte orașe care vă pot da foc caselor sau pot deschide calea pentru trupele ruse. Ei sunt ochii inamicului.

Dacă vedeți persoane suspecte care instalează balize, marchează sau nu sunt în măsură să explice clar scopul șederii lor într-un anumit loc, rețineți-i singur sau informați apărarea. Deținuții pot fi o sursă de informații utile.

O cerere specială pentru locuitorii din satele și orașele ucrainene, precum și pentru toți cei care au ocazia. Dacă o coloană de vehicule blindate rusești a trecut pe lângă tine, o coloană de combustibil o va urma după un timp. Reține-o sau arde-o. Tancurile rusești pur și simplu se vor opri, trupele noastre le vor captura și le vor folosi împotriva inamicului.

13:39 - oferim date actualizate de la Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei privind starea operațională la ora 11:00 pe 26 februarie.

Principalul lucru este că Forțele Armate ale Ucrainei folosesc în mod activ avioane tactice și drone Bayraktar TB2 pentru a descuraja ofensiva inamicului. „Sub loviturile aeronavei noastre, agresorul suferă pierderi grele și încetinește ritmul ofensiv al unităților sale”, tranismite Kievul.

12:49 - Serviciul de presă al OK „Nord” a raportat că după-amiaza în zona Hrodnei din regiunea Cernihiv a Forțelor Armate ale Ucrainei a tras o rachetă asupra coloanei inamice. Aproximativ 20 de unități de echipamente inamice au fost distruse, personal mare a fost pierdut și mulți au fost răniți.

12:44 - ArmyInform scrie că în această dimineață Federația Rusă a încercat să efectueze un nou atac asupra aerodromului din Starokostiantyniv. Patru rachete trase asupra aerodromului au fost doborâte de armata noastră.

12:32 - Comandamentul Operațional Nord a raportat că Forțele Armate au lansat un atac aerian asupra pozițiilor armatei ruse de lângă Konotop. Au fost distruse până la 30 de unități de vehicule și vehicule blindate, fiind specificată forța de muncă. Supraviețuitorii își părăsesc pozițiile și fug într-o direcție necunoscută.

În așezarea Velyka Doroha, districtul Nizhyn, aproape 15 unități de vehicule și vehicule blindate au fost distruse de un atac aerian. Haosul este într-o stare de diviziune ruptă.

În direcția Minsk, pontonul care trecea peste râu a fost distrus și loviturile au fost aduse inamicului. 20 de echipamente au fost arse. Inamicul are un număr mare de morți și răniți. Comandamentul unităților armatei ruse nici măcar nu încearcă să le evacueze.

12:22 - Forțele terestre ale Forțelor Armate fac apel să contracareze ocupanții ruși:

12:17 - Orașele cheie din jurul Kievului sunt controlate de Forțele Armate ale Ucrainei, în ciuda faptului că inamicul a folosit tot ce avea. Coaliția internațională este activă - Ucraina va primi arme occidentale suplimentare.

Președintele Ucrainei a făcut o altă adresă:

 

12:09 - Ucraina a făcut apel la Comitetul Internațional al Crucii Roșii să ajute la îndepărtarea cadavrelor armatei ruse

 

11:49 - Inamicul fabrică chemări de la cei dragi, ca ultimul escroc. Cum se verifică - pune o întrebare la care doar voi doi știți răspunsul, de exemplu: numele grădiniței la care ați fost, numărul școlii la care ați studiat, ziua de naștere a mamei și așa mai departe.

 

11.34 - Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a dat un nou raport privind succesul Forțelor noastre Aeriene.

Se remarcă în special că garnizoana aerodromului a jucat un rol important în distrugerea inamicului în timpul luptelor de noapte din Vasylkiv. În timpul nopții, multe unități de avioane de luptă, UAV-uri, rachete de croazieră și forță de muncă inamică au fost distruse.

În timpul bătăliilor pentru Gostomel, aeronavele noastre tactice și-au demonstrat abilitățile în efectuarea loviturilor cu rachete și bombe și în utilizarea în grup a aeronavelor Su-24M, Su-24MR și Su-25.

Printre avioanele rusești distruse se numără cel puțin două avioane de vânătoare Su-30SM. Au fost doborâți de piloții Su-27-ului nostru.

10:40 - Garda Națională a Ucrainei anunță că a luat sub protecție toate podurile din Kiev. Este de așteptat ca noi grupuri de sabotaj inamice să aterizeze pe malul stâng al capitalei. Forțele de securitate avertizează că vor deschide focul asupra țintelor care vor încerca să traverseze podurile în direcția malului drept.

10:28 - ArmyInform cu referire la informațiile președintelui administrației regionale de stat din Zaporojie, Alexander Starukh, scrie că în coliziunile Metropolis au loc, echipamente grele ale Federației Ruse au venit în oraș.

09:30 - Garda Națională avertizează că la Gostomel au reapărut sabotorii ruși, intrând în posesia uniformei NSU în culoarea „măslinie”. Garda Națională le cere compatrioților săi să considere toți oamenii sub formă de culoare „măsliniu” drept un potențial adversar care trebuie dezorientat cât mai mult posibil.

09:11 - a avertizat serviciul de presă al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate - sabotorii inamici folosesc documente false emise presupus în MOU GUR. Îndemnăm cititorii noștri - dacă vedeți oameni care prezintă astfel de lucrări, folosiți toate mijloacele posibile pentru a neutraliza sabotorul. Sau raportați ce a fost descoperit ofițerilor noștri de securitate:

11.34 - Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a dat un nou raport privind succesul Forțelor noastre Aeriene.

Se remarcă în special că garnizoana aerodromului a jucat un rol important în distrugerea inamicului în timpul luptelor de noapte din Vasylkiv. În timpul nopții, multe unități de avioane de luptă, UAV-uri, rachete de croazieră și forță de muncă inamică au fost distruse.

În timpul bătăliilor pentru Gostomel, aeronavele noastre tactice și-au demonstrat abilitățile în efectuarea loviturilor cu rachete și bombe și în utilizarea în grup a aeronavelor Su-24M, Su-24MR și Su-25.

Printre avioanele rusești distruse se numără cel puțin două avioane de vânătoare Su-30SM. Au fost doborâți de piloții Su-27-ului nostru.

10:40 - Garda Națională a Ucrainei anunță că a luat sub protecție toate podurile din Kiev. Este de așteptat ca noi grupuri de sabotaj inamice să aterizeze pe malul stâng al capitalei. Forțele de securitate avertizează că vor deschide focul asupra țintelor care vor încerca să traverseze podurile în direcția malului drept.

10:28 - ArmyInform cu referire la informațiile președintelui administrației regionale de stat din Zaporojie, Alexander Starukh, scrie că în coliziunile Metropolis au loc, echipamente grele ale Federației Ruse au venit în oraș.

09:30 - Garda Națională avertizează că la Gostomel au reapărut sabotorii ruși, intrând în posesia uniformei NSU în culoarea „măslinie”. Garda Națională le cere compatrioților săi să considere toți oamenii sub formă de culoare „măsliniu” drept un potențial adversar care trebuie dezorientat cât mai mult posibil.

09:11 - a avertizat serviciul de presă al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate - sabotorii inamici folosesc documente false emise presupus în MOU GUR. Îndemnăm cititorii noștri - dacă vedeți oameni care prezintă astfel de lucrări, folosiți toate mijloacele posibile pentru a neutraliza sabotorul. Sau raportați ce a fost descoperit ofițerilor noștri de securitate:

 

07:56 - Consilierul șefului OP Mykhailo Podoliak a dat un briefing. Teza principală este că armata agresorului nu a reușit să obțină măcar un oarecare succes operațional în ultimele zile de război. Orice război se termină în negocieri. Și Ucraina este cea care va dicta condițiile pentru astfel de negocieri.

07:16 - Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a oferit cifre actualizate cu privire la pierderile agresorului începând cu ora 6 dimineața pe 26 februarie. Date aproximative:

Aeronave -14 Elicoptere - 8 Tancuri - 102 Vehicule blindate de luptă - 536 Tun - 15 FAG SAM - 1 Echipamente auto - 17 Personal - peste 3000 (date de actualizat).

06:46 - Serviciul de Grăniceri de Stat a raportat că inamicul a început să folosească în mod activ drone pentru a recunoaște coasta Dunării și Marea Neagră. Explorarea se desfășoară la o altitudine de 1 km. Focul este deschis împotriva intrușilor de aer când se apropie.

06:18 - Serviciul de Grăniceri de Stat a anunțat că Federația Rusă a încercat să atace nava amiral a Gărzii Marine „Grigory Kuropyatnikov” cu ajutorul unei drone. Atacul a fost respins cu succes, UAV-ul inamicului a fost doborât.

 

Starea operațională de respingere a ofensivei ruse din partea Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei la ora 11:00 pe 26 februarie

 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei informează despre situația operațională la ora 11:00 pe 26 februarie. Principal - Forțele Armate ale Ucrainei folosesc activ avioane tactice și drone Bayraktar TB2 pentru a descuraja ofensiva inamicului. Sub loviturile aeronavei noastre, agresorul suferă pierderi grele și încetinește ritmul ofensiv al unităților sale.

În special, în ultimele 24 de ore, aeronavele Forțelor Aeriene au efectuat 34 de zboruri/plecări pentru a trage asupra unor grupuri de forță de muncă și echipamente în zona gării Hrodna din regiunea Cernihiv și un pod rutier în zona de aşezarea Herson. Bayraktar TB2 a distrus ținte la sud de aerodromul Gostomel.

Unitățile ocupanților ruși pierd din ritmul ofensiv, așteaptă introducerea unor unități suplimentare în luptă și sunt forțate să se oprească pentru a reface proviziile.

Până la șapte grupuri tactice de batalion ale inamicului au fost oprite în direcția Polissya în districtele Borodyanka, Bucha și Vyshhorod. Invadatorii ruși și-au pierdut parțial capacitatea de luptă și încearcă să se regrupeze.

Ocupatorii ruși au încercat să aterizeze în zona Tomilovka și pe aerodromul Vasylkiv (aterizarea a fost distrusă).

În regiunea Sivers'kyi, ocupanții ruși și-au continuat ofensiva cu forțe de până la 14 BTG-uri pentru a bloca Kievul dinspre nord-est, dar au fost opriți de unități ale Forțelor Armate ucrainene din apropierea orașelor Nizhyn, Velyka Doroha și Obyciv. Ofensiva ocupanților a fost oprită și în districtele Sumy, Pryluky și Kiev.

În cadrul acestei operațiuni au fost introduse 17 BTG-uri în această direcție. Ocupatorului nu mai avea rezerve.

În Slobozhanshchyna, până la 12 grupuri tactice de batalion de ocupanți din 1 tanc și 20 de armate toate militare au fost oprite în fața Okhtyrka și în zonele Bohodukhiv, Derhachi și Pecenegi.

În direcția Tavriya, inamicul își continuă operațiunile ofensive și este obligat să introducă eșaloane secunde în direcție - până la 3 BTGr din Armata Generală a 58-a a Districtului Militar de Sud.

În total, invadatorii pierd zilnic zeci de tancuri, sute de vehicule blindate și mii de soldați ruși.

Grupul Slobozhansk al Forțelor Armate ale Ucrainei continuă să desfășoare o operațiune de apărare. A oprit și a reținut forțele predominante ale ocupanților ruși.

Forțele combinate desfășoară o operațiune defensivă, deținând poziții de-a lungul liniei de demarcație. Nu există oponent al succesului în niciunul dintre domenii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel