Rusia vrea soluția războiului din Coreea în Ucraina. Moscova dorește să impună Kievului „opțiunea coreeană”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Oleksi Danilov, susţine că Federaţia Rusă doreşte să impună Kievului scenariul îngheţării agresiunii sale militare la scară largă conform "scenariului coreean", stabilind un status quo, ceea ce presupune divizarea ţării. 

Danilov a menţionat că părţii ucrainene i se oferă acum "opţiunea coreeană" - o "Paralelă 38", condiţionată, similară celei care a dus la separarea dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord.

"Adică aici sunt un fel de ucraineni, iar dincolo sunt altfel de ucraineni. Ruşii vor veni acum cu orice. Ştiu sigur că una dintre variantele pe care ni le pot oferi este Paralela 38" - a remarcat Danilov, citat de Rador.

În acest context, oficialul a adăugat că a vorbit recent cu reprezentanţii coreeni, care "consideră că a fost o mare greşeală că au făcut concesii şi au convenit asupra a ceea ce era necesar de dragul conservării, dar astăzi există probleme".

Danilov a mai declarat că Dmitri Kozak, adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale a Federaţiei Ruse, participă la întâlniri cu "politicieni din trecutul Europei" şi, prin intermediul acestora, "transmite mesaje că sunt pregătiţi pentru multe concesii doar să stabilească un status quo în forma actuală a lucrurilor, pentru a ne forţa astfel să putem ajunge la un fel de armistiţiu".

În ceea ce privește situația de pe front, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Oleksi Danilov, a declarat că o nouă escaladare a ostilităţilor este posibil să aibă loc în februarie 2023.

"Putem concluziona că intrăm într-o anumită fază de activizare", a remarcat oficialul, subliniind că Moscova are acum o mare dorinţă de a atrage Republica Belarus într-o confruntare deschisă.

"Se fac anumite provocări în acest sens de către serviciile speciale ruse. Toate acestea ne dau motive să spunem că putem avea o asemenea agravare",  a adăugat Oleksi Danilov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel