Rusia vrea să mărească de patru ori durata de viață a motoarelor bombardierelor Tu-95MS

Eduard Pascu |
Data publicării:
Tu-95MS
Tu-95MS

Durata de viață a motorului modernizat NK-12MPM folosit de bombardierele strategice Tupolev Tu-95MS va crește de patru ori, a declarat miercuri Pavel Chupin, proiectantul șef al UEC-Kuznetsov Company (parte a companiei Rostec).

În prezent studiile privind noul motor pentru bombardierul Tu-95MSM sunt în curs de desfășurare, a spus el. „Se apropie etapa de finalizare. Cea mai mare parte a studiilor a fost finalizată", a spus Chupin. Acesta a anunțat că se lucrează la creșterea duratei de viață a motorului.

„Planificăm să creștem durata de viață a motorului de patru ori în comparație cu cifrele actuale", a spus Chupin, citat de TASS.

Motoarele NK-12MP vor fi actualizate la standardul NK-12MPM în timpul lucrărilor de mentenanță, cu condiția să existe o comandă din partea Ministerului Apărării din Rusia, a adăugat el.

Motorul NK-12MPM dezvoltat de compania UEC-Kuznetsov din Samara este de fapt un upgrade adus motorului NK-12MP de 15.000 CP. Noile soluții de design încorporate au redus aproape la jumătate nivelului vibrațiilor.

Avioanele Tu-95MS fac parte din triada nucleară a Rusiei. Bombardierele strategice Tu-95MS care sunt purtătoare de rachete sunt destinate atacurilor împotriva țintelor îndepărtate și a celor aflate mult în spatele liniei frontului.

Citește și: Avioane de vânătoare americane F-22 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS în apropiere de Alaska

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel