Rusia vrea să mărească de patru ori durata de viață a motoarelor bombardierelor Tu-95MS

Eduard Pascu / 27 dec 2020 / 21:26
Tu-95MS
Tu-95MS

Durata de viață a motorului modernizat NK-12MPM folosit de bombardierele strategice Tupolev Tu-95MS va crește de patru ori, a declarat miercuri Pavel Chupin, proiectantul șef al UEC-Kuznetsov Company (parte a companiei Rostec).

În prezent studiile privind noul motor pentru bombardierul Tu-95MSM sunt în curs de desfășurare, a spus el. „Se apropie etapa de finalizare. Cea mai mare parte a studiilor a fost finalizată", a spus Chupin. Acesta a anunțat că se lucrează la creșterea duratei de viață a motorului.

„Planificăm să creștem durata de viață a motorului de patru ori în comparație cu cifrele actuale", a spus Chupin, citat de TASS.

Motoarele NK-12MP vor fi actualizate la standardul NK-12MPM în timpul lucrărilor de mentenanță, cu condiția să existe o comandă din partea Ministerului Apărării din Rusia, a adăugat el.

Motorul NK-12MPM dezvoltat de compania UEC-Kuznetsov din Samara este de fapt un upgrade adus motorului NK-12MP de 15.000 CP. Noile soluții de design încorporate au redus aproape la jumătate nivelului vibrațiilor.

Avioanele Tu-95MS fac parte din triada nucleară a Rusiei. Bombardierele strategice Tu-95MS care sunt purtătoare de rachete sunt destinate atacurilor împotriva țintelor îndepărtate și a celor aflate mult în spatele liniei frontului.

Citește și: Avioane de vânătoare americane F-22 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS în apropiere de Alaska

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy