Rusia vrea să dezvolte o nouă versiune a avionului de vânătoare Su-30SM

S.I. Catalin / 14 iul 2019 / 14:29

Federația Rusă lucrează la dezvoltarea unei noi versiuni a avionului de vânătoare multirol Su-30SM, potrivit unei surse anonime din industria constructoare de avioane, citată de agenției de presă rusă Interfax.

„Biroul de construcții și proiectare Sukhoi a început lucrările experimental-constructive pentru o versiune modernizată a avionului de vânătoare, sub codul Su-30SMD. Această modificare va include cel mai modern motor de tip AL-41F-1S (articol 117S), care în prezent se găsește pe avioanele Su-35 din producția de serie", a precizat sursa, informează remnmilitaryblog.com.

Potrivit declarațiilor sale, lucrările se desfășoară în comun cu corporația Irkut, care produce avionul de vânătoare Su-30SM.
„Testele de zbor ale avionului Su-30SMD cu noul motor ar trebui să înceapă în anul 2020.

După concluziile acestora, se va decide dacă vor fi echipate cu noile motoare toate avioanele de acest tip construite până în present", a spus sursa.

Avionul de vânătoare multirol, supermanevrabil, Su-30SM a fost dezvoltat de Biroul de construcții și proiectare Sukhoi și produs în serie la Întreprinderea de Aviație din Irkutsk, filială a corporației Irkut. Ambele societăți fac parte din Corporația întrunită de construcții de avioane (OAK).

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy