Rusia vrea să construiască o staţie radar de alertă timpurie în Crimeea

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Surse din industria rusă de apărare, au confirmat, pe 26 iunie, că anul acesta va începe construcția unui radar de avertizare timpurie în Crimeea. Noul radar, Voronezh-CM, va înlocui sistemul vechi Dnepr construit în Sevastopol. După încheierea unui contract de construcţie care va avea loc până la sfârşitul lui 2019, sursele anonime au declarat că radarul va intra în serviciul armatei ruse în decembrie 2020, contrazicând, astfel, rapoartele anterioare care indicau că va fi finalizat în 2023.

Două surse anonime din Complexul Militar Industrial aflate la forumul Armata-2019 desfășurat la Kubinka (Regiunea Moscova),au precizat pentru agenția de presă rusă TASS că un contract pentru construirea lângă Sevastopol a unei stații de radiolocație Voronezh-CM cadrul Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete va fi încheiat în cursul anului 2019, iar stația va fi predată beneficiarului până la sfârșitul anului 2020.

„Contractul pentru construirea stației de radiolocație de tip Voronezh va fi încheiat în cursul anului 2019″, a precizat un dintre surse.

Cea de-a doua sursă a confirmat pentru agenția Tass că, potrivit planurilor curente, stația de radiolocație Voronezh-CM ar trebui să fie construită în Crimeea până la sfârșitul anului 2019. „Construcția unei astfel de stații durează aproximativ 18 luni. Până în luna decembrie 2020, stația din Crimeea ar trebui să fie gata", a declarat sursa, care a menționat că, în cazul în care se va întârzia cu semnarea contractului, termenul va fi prelungit.

Stațiile Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete îndeplinesc misiuni de obținere și transmitere a datelor privind lansările de rachete și traiectoriile acestora, în scopul avertizării privind atacurile asupra punctelor de conducere militară și de stat. De asemenea, acestea furnizează date despre obiectele cosmice pentru controlul spațiului cosmic. Baza mijloacelor de radiolocație ale componentei terestre a Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete este reprezentată de stațiile de radiolocație de nouă generație de tip Voronezh.

În prezent, în serviciul de luptă se află patru stații noi de tip Voronezh în Regiunile Leningrad, Kaliningrad și Irkutsk, precum și în Ținutul Krasnodar. Alte trei stații Voronezh au fost trecute în serviciul de luptă experimental în Ținuturile Krasnoyarsk și Altai, precum și în Regiunea Orenburg.

Stația de radiolocație Voronezh-CM este o stație de perspectivă de generație nouă, cu o mare precizie de descoperire a țintelor.

Indicele SM reprezintă lungimea undelor pe care lucrează stația, respectiv centimetrice. Radarul pe unde centimetrice este capabil să culeagă cât mai multe informații despre orice țintă care intră în zona de acoperire.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel