Rusia vrea drone turcești TB2. Erdogan a dezvăluit că Putin i-a cerut ca Bayraktar să producă drone de atac în Rusia

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Drone Bayraktar TB2
Drone Bayraktar TB2

Președintele turc a dezvăluit, luni, într-o întâlnire cu oficiali de rang înalt din țara sa, că omologul său rus, Vladimir Putin, i-ar fi cerut să înființeze o fabrică a companiei Baykar, pentru a produce drone de atac Bayraktar în Rusia.

Site-ul Middle East Eye a relatat că oferta lui Putin către Erdogan a avut loc în timpul ultimei lor întâlniri din capitala iraniană, Teheran, subliniind că liderul rus pare impresionat de capacitățile avioanelor turcești Bayraktar, care au jucat un rol important şi esențial în războiul ruso-ucrainean.

Erdogan a afirmat: "Putin mi-a spus că vrea să lucreze cu Bayraktar și a sugerat să înființeze o fabrică în Rusia, așa cum a făcut - referindu-se la compania Bayraktar - în Emiratele Arabe Unite".

Site-ul a precizat că președintele turc a dezvăluit prin această declarație că țara sa procedează la înființarea unei fabrici de aeronave Bayraktar în Emiratele Arabe Unite, la cererea Abu Dhabi-ului.

Purtătorul de cuvânt al Baykar a negat că compania ar fi înființat o fabrică în Emiratele Arabe Unite și a refuzat să comenteze propunerea Rusiei. Cu toate acestea, o sursă familiarizată cu acest caz a dezvăluit că Bayraktar era deja în proces de înființare a unei linii de producție în Emiratele Arabe Unite.

 

Bayraktar a anunțat că nu va vinde Rusiei drone produse de compania turcă

 

Pe 19 iulie, Khallouq Bayraktar, directorul general al Bayraktar Technology Company, a subliniat că compania nu va vinde drone Rusiei, menționând că aceasta este mândră că a devenit un simbol al rezistenței ucrainene.

În timpul unui interviu acordat pentru CNN, Bayraktar a afirmat că compania sa nu a furnizat și nu a vândut niciun avion Rusiei, subliniind că producătorul de drone susține "lupta pentru independența și libertatea Ucrainei".

La sfârșitul lunii mai, directorul tehnic al companiei turcești Baykar, Selcuk Bayraktar, a declarat că distrugerea de către Ucraina a sistemelor de artilerie și a vehiculelor blindate rusești folosind aeronave turcești Bayraktar TB2 a făcut ca "lumea întreagă" să întrebe cu atenție acele drone.

Drona Bayraktar a atras atenția președintelui rus Vladimir Putin, iar Ministerul rus al Apărării a menționat-o public de cel puțin 45 de ori de când a început războiul pe 24 februarie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel