Rusia va întrebuința patru bombardiere Tu-22M3 la exercițiile din Uzbekistan, de la granița cu Afganistanul

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 05.08.2021, că patru bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 vor participa la exercițiile din Uzbekistan, aflate în curs de desfășurare la frontiera cu Afganistanul.

Avioanele Tu-22M3 au fost redislocate pe un aerodrom operativ din Regiunea Saratov, pentru participarea la exercițiile comune ale militarilor din Rusia și Uzbekistan”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit precizărilor reprezentanților Ministerului rus al Apărării, în timpul activităților practice, avioanele Tu-22M3 vor decola de pe aerodromul din Regiunea Saratov și se vor deplasa către poligonul Termez din Uzbekistan, unde vor îndeplini misiuni de bombardament împotriva unei tabere mascate a luptătorilor și a unor depozite de muniții.

Sprijinul aerian pentru bombardierele rusești va fi asigurat de două avioane de vânătoare de tip MiG-29 din cadrul Forțelor Aeriene ale Republicii Uzbekistan”, au menționat militarii ruși.

Exercițiul ruso-uzbek se va încheia pe 10 august. La acesta participă aproximativ 1.500 de militari din cele două state.

Comentariul autorului: Bombardierele Tu-22M3 au fost redislocate pe aerodromul din Engels (Regiunea Saratov) aparținând Diviziei 22 Aviație de Bombardament din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Cel mai probabil, acestea provin de la Regimentul 52 Aviație de Bombardament - Shaikovka (Regiunea Kaluga).

În prezent, trei regimente ale Aviației cu rază lungă de acțiune dispun de aeronave de acest tip. Pe lângă regimentul de la Shaikovka este vorba despre Regimentul 40 Aviație Mixtă - Olenegorsk (Regiunea Murmansk) și Regimentul 200 Aviație de Bombardament - Belaya (Sredny) din Regiunea Irkutsk.

Implicarea bombardierelor Tu-22M3 în exercițiile de la frontiera afgană demonstrează importanța pe care Rusia o acordă situației din regiune, în urma retragerii trupelor americane din Afganistan.

Trebuie precizat faptul că, în prezent, un alt exercițiu trilateral (Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan) se află în curs de desfășurare pe teritoriul Tadjikistanului, în apropierea frontierei cu Afganistanul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel