Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forţele strategice ruse efectuează exerciţii militare masive în mai multe zone, inclusiv în Marea Neagră şi în regiunea arctică, în cadrul acţiunilor lansate după anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi în contextul negocierilor privind Noul Acord START, transmite Mediafax.

La exerciţiile Forţelor de Rachete Strategice ruse participă aproximativ 12.000 de militari şi sunt utilizate 213 sisteme de rachete, 105 avioane militare şi cinci submarine, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia de presă Tass.

"Exerciţii privind activităţi de comandă şi personal au loc în perioada 15-17 octombrie 2019. (...) În cursul exerciţiilor, vor fi lansate diverse tipuri de rachete de croazieră şi balistice, inclusiv în poligoanele militare Pemboi, Cizha şi Kura", a precizat instituţia. Exerciţiile includ operaţiuni aeriene tactice, deplasări ale Flotei Nordice şi activităţi în poligoane navale din Marea Barents, Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Ohotsk şi Marea Caspică.

Potrivit publicaţiei The Barents Observer, Rusia a trimis cinci submarine nucleare în zona arctică. Exerciţiile intervin în contextul în care Administraţia Vladimir Putin a anunţat măsuri de retorsiune după retragerea Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a pledat pentru prelungirea Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (START), care va expira în anul 2021.

Vezi și: Rusia va efectua trageri cu rachete balistice de pe submarine

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel