Rusia va echipa elicopterul Ka-52M cu sisteme performante și mai ușoare

Eduard Pascu |
Data publicării:
Elicopter de atac Ka-52
Elicopter de atac Ka-52

Noul elicopter de luptă Ka-52M din Rusia va primi noi echipamente în locul versiunilor actualizate ale sistemelor actuale, transmite Jane.

Noul radar V006 Rezet (Cutter) cu scanare electronică (AESA), dezvoltat de compania Zaslon din St Petersburg, a fost produs special pentru elicopterul modernizat. Versiunea de testare a radarului care a fost instalat într-un elicopter Ka-52K a fost prezentată în cadrul expoziției de tehnică aerospațială MAKS care s-a desfășurat în Zhukovskiy, aproape de Moscova, în perioada 27 august-1 septembrie.

Radarul Rezet pentru Ka-52 are o antenă fixă de 900 × 300 mm AESA cu 640 de module transceiver. Poate detecta un grup de tancuri de la 45 km, un pod feroviar de la 100 km și un vapor de război de la 150 km, potrivit producătorului. În modul aer-aer, acesta poate detecta o aeronavă de luptă, cu o secțiune de radar de 3 mp, de la până la 50 km și un elicopter de la 20 km. Radarul Rezet cântărește 130 kg, cu 10 kg mai puțin decât actualul FH01-ul produs de Phazotron-NIIR din Moscova și este răcit cu aer.

OES-52 dezvoltată de NPK SPP din Moscova va fi noul echipament de vedere electro-optică care va fi montat pe Ka-52M. Elicopterele prezente la expoziție aveau montate sub bot o turelă GOES-451 fabricată de UOMZ din Ekaterinburg. Potrivit presei ruse, OES-52 este modelat după senzorul de direcționare Safran Strix care este montat pe elicopterul de atac Tiger. OES-52 îndeplinește funcții similare cu GOES-451 și este echipat cu cinci senzori: o cameră de imagistică termică, cameră video, telemetru, căutător laser și sistem anti rachete ghidate. Cu toate acestea, OES-52 cântărește 177 kg, comparativ cu GOES-451 care cântărește 220 kg.

Vezi și: Bell 360 Invictus a fost prezentat pentru prima dată publicului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel