Rusia va disloca în Belarus 9.000 de militari pentru formarea Grupări regionale comune. Trei MiG-31 au fost și ele transferate

Ionel Copcea |
Data publicării:
Militari ruși în timpul invadării Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Militari ruși în timpul invadării Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Șeful Departamentului cooperare militară internațională din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Belarus, Valery Revenko, a anunțat, pe 16.10.2022, că numărul total al militarilor ruși din Gruparea regională de trupe care va fi formată pe teritoriul republicii va fi de aproximativ 9.000.

“Redislocarea militarilor ruși va dura câteva zile. Numărul total al acestora va fi de aproximativ 9.000”, a scris Revenko pe pagina sa de Twitter.

Reprezentantul Ministerului belarus al Apărării a mai subliniat faptul că avioane din componenta aeriană a Grupării regionale de trupe au început deja să sosească în republică.

Primele eșaloane rusești din Gruparea regională de trupe au sosit în Republica Belarus cu o zi mai devreme. Ministerul belarus al Apărării a reamintit faptul că decizia de creare a grupării a fost luată în interesul protejării și apărării frontierei Statului unional pe teritoriul Republicii Belarus.

Pe 13 octombrie, secretarul Consiliului de Securitate, Alexander Volfovich, a declarat că Minskul nu va lupta și nu va ridica pretenții teritoriale față de alte țări, dar va riposta în cazul în care granițele de stat ale Republicii Belarus vor fi încălcate.

Cu o zi înainte, ministrul de externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei, semnalase acumularea de forțe și echipamente străine în proximitatea frontierelor republicii. După cum a declarat acesta, autoritățile de la Minsk vor lua măsuri în legătură cu desfășurarea de trupe în apropierea granițelor țării.

Pe 10 octombrie, președinții Federației Ruse și Republicii Belarus, Vladimir Putin și Alexander Lukașenko, au convenit să desfășoare o Grupare regională de trupe.

 

Rușii ar fi transferat în Belarus și trei avioane MiG-31

 

Ulterior, Ministerul belarus al Apărării a anunțat că misiunile grupării comune vor fi pur defensive. Reprezentanții departamentului militar au explicat că părțile realizează treptat o serie de măsuri, care vizează pregătirea proactivă și răspunsul la situația apărută de-a lungul perimetrului granițelor Statului unional.

Comentariul autorului: Surse din cadrul Ministerului belarus al Apărării au anunțat că date suplimentare despre Gruparea regională de trupe ruso-belarusă le vor fi prezentate atașaților militari de la Minsk în cursul zilei de 17 octombrie.

Din informațiile anterioare comunicate de reprezentanții Republicii Belarus rezultă faptul că baza grupării va fi formată din aproximativ 70.000 de militari ai armatei locale.

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 16 octombrie, deasupra capitalei Republicii Belarus au fost semnalate cel puțin trei avioane de vânătoare și interceptare rusești de tip MiG-31.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel