Rusia va construi un nou radar anti-rachete pe Peninsula Ciukotsk până în 2030

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel mai nou radar de avertizare pentru atacul cu rachete, Yakhroma, va fi construit în Marea Ciukotsk până în 2030, a declarat o sursă din complexul militar-industrial. "Radarul va funcționa în modul automat, fără personal prezent permanent la instalație", a spus sursa.

La sfârșitul lunii decembrie 2020, ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a declarat la ședința consiliului ministerial al Apărării că va începe construirea radarului Yakhroma în Sevastopol, Crimeea, în 2021.

O sursă din complexul militar-industrial a declarat pentru TASS că Yakhroma nu are egal în lume. Acesta va funcționa în patru frecvențe: metru, centimetru, decimetru și milimetric și are un câmp vizual de 270 de grade.

În prezent, sistemul de avertizare împotriva atacurilor rachete din Rusia este format din două linii: un grup de patru sateliți Tundra și o rețea terestră de radare Voronezh, care monitorizează toate direcțiile potențial riscante. Sarcina principală a sistemului este de a urmări și identifica cu promptitudine rachetele balistice lansate asupra teritoriului Rusiei sau aliaților săi.

Citește și: Rusia va instala în Crimeea o stație de radiolocație ultraperformantă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel