Rusia trimite drone Orlan-10 la baza din Kârgâzstan

Eduard Pascu / 22 iun 2020 / 19:20

Două drone multifuncționale Orlan-10 vor sosi din Rusia la baza aeriană din Kârgâzstan până la sfârșitul anului 2020, a informat luni biroul de presă al Districtului Militar Central.

"Două drone multifuncționale Orlan-10 vor sosi înainte de sfârșitul anului 2020 pentru a înarma mai mult echipa de drone pentru desfășurarea operațiunilor de luptă și a exercițiilor comune", se mai arată în comunitatul de presă citat de TASS

Comandantul Districtului Militar Central din Rusia, colonelul general Alexander Lapin, a anunțat, pe 27 februarie, că au fost modernizată baza aeriană din Kârgâzstan pentru vehicule aeriene fără pilot cu rază scurtă și medie de acțiune.

Pe 18 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care a fost ratificat un protocol privind modificările acordului dintre Rusia și Kârgâzstan pentru baza militară integrată. În baza acestuia va fi posibilă desfășurarea unei escadrile de vehicule aeriene fără pilot. Acordul a fost aprobat de parlamentul din Kârgâzstan pe 12 iunie.

Baza aeriană pe care Rusia o area în Kârgâzstan este o componentă forței aeriene de reacție rapidă a OSTC (Organizația Colectivă a Tratatului de Securitate) și îndeplinește misiunile de asigurare a securității în spațiul aerian al statelor membre CSTO, inclusiv Kârgâzstan. La Baza Aeriană Kant operează aeronave de atac Su-25 și elicoptere Mi-8.

Districtul Militar Central al Rusiei are baze pe teritoriul districtelor federale: Volga, Urali, Siberia și în 29 de regiuni ruse dar și baze externe: baza militară 201 din Tadjikistan, baza militară integrată Kant din Kârgâzstan și unitățile staționate pe teritoriul Kazahstanului.

Citește și: Un nou tip de dronă va intra în dotarea forțelor terestre ruse

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy