Rusia trimite drone Orlan-10 la baza din Kârgâzstan

Eduard Pascu |
Data publicării:
Dronă rusească Orlan 10
Dronă rusească Orlan 10

Două drone multifuncționale Orlan-10 vor sosi din Rusia la baza aeriană din Kârgâzstan până la sfârșitul anului 2020, a informat luni biroul de presă al Districtului Militar Central.

"Două drone multifuncționale Orlan-10 vor sosi înainte de sfârșitul anului 2020 pentru a înarma mai mult echipa de drone pentru desfășurarea operațiunilor de luptă și a exercițiilor comune", se mai arată în comunitatul de presă citat de TASS

Comandantul Districtului Militar Central din Rusia, colonelul general Alexander Lapin, a anunțat, pe 27 februarie, că au fost modernizată baza aeriană din Kârgâzstan pentru vehicule aeriene fără pilot cu rază scurtă și medie de acțiune.

Pe 18 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care a fost ratificat un protocol privind modificările acordului dintre Rusia și Kârgâzstan pentru baza militară integrată. În baza acestuia va fi posibilă desfășurarea unei escadrile de vehicule aeriene fără pilot. Acordul a fost aprobat de parlamentul din Kârgâzstan pe 12 iunie.

Baza aeriană pe care Rusia o area în Kârgâzstan este o componentă forței aeriene de reacție rapidă a OSTC (Organizația Colectivă a Tratatului de Securitate) și îndeplinește misiunile de asigurare a securității în spațiul aerian al statelor membre CSTO, inclusiv Kârgâzstan. La Baza Aeriană Kant operează aeronave de atac Su-25 și elicoptere Mi-8.

Districtul Militar Central al Rusiei are baze pe teritoriul districtelor federale: Volga, Urali, Siberia și în 29 de regiuni ruse dar și baze externe: baza militară 201 din Tadjikistan, baza militară integrată Kant din Kârgâzstan și unitățile staționate pe teritoriul Kazahstanului.

Citește și: Un nou tip de dronă va intra în dotarea forțelor terestre ruse

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel