Rusia transportă un nou lot de rachete Iskander pe teritoriul Belarusului (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul acestei zile, pe teritoriul statului Belarus, mai mulţi martori oculari au surprins o coloană de camioane care aveau deja celebrele însemne de identificare „V”. Din câte se pare, coloana de canioane se deplasează de-a lungul autostrăzii de la Minsk spre regiunea Gomel, aflată la graniţa cu Ucraina, şi ar fi încărcată cu containere în care se află rachete Iskander.

În urmă cu puţin timp, pe reţeaua se socializare Telegram a fost încărcat un material video în care poate fi observată o coloană cu camioane militare ruse. Camioanele au pe ele unul dintre simbolurile pe care forţele ruse de ocupaţie le-au trecut în aceste zile pe tehnica lor militară, şi anul litera ,,V’’.

Agenţia ucraineană de presă UNIAN a analizat materialul video şi precizează că respectiva coloană de camioane a fost vazută astăzi în jurul orei 13:16, ora Minsk.

În materialul video poate fi observată o coloană de vehicule militară, formată din aproximativ zece camioane KamAZ care au containere în care sunt transportate rachete pentru sistemul balistic Iskander.

„Având în vedere că se mută de la Minsk, se poate presupune că cutiile nu sunt goale, ceea ce înseamnă că sunt transportate cel puțin 20 de rachete pentru sistemul de rachete Iskander”, precizează UNIAN.

Se precizează că, începând cu ora 14:40, ora Minskului, convoiul a trecut de oraşele belaruse Bobruisk și Zhlobin și continuă să se deplaseze spre Gomel.

De asemenea, după cum precizează cotidianul ucrainean Obozrevatel, există indicii că statul Belarus este tot mai dispus să intre în luptă de partea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

După cum precizează sursa citată, care face trimitere la un comunicat al Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, în Belarus a avut loc o regrupare parțială a forțelor terestre și a Forțelor pentru Operații Speciale (SSO).

În special, în regiunea Brest, dar şi în alte zone care se învecinează cu teritoriul Ucrainei, există mai multe grupuri tanctice de nivel batalion ale Forțelor Armate ale Belarusului.

Militarii ucraineni au subliniat că aceste unităţi au fost trecute la cel mai înalt nivel de pregătire pentru luptă, dar starea morală şi psihologică a personalului este extrem de scăzută.

,,Da, majoritatea militarilor din Belarus sunt conștienți de acțiunile viitoare și nu doresc să lupte de partea Forțelor Armate Ruse’’, precizează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel