Rusia susține că provoacă pierderi uriașe Ucrainei. Raportul Moscovei - Peste 1.700 de ucraineni uciși în contraofensivă

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Obuzier 2A65 Msta-B de 152 mm. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Obuzier 2A65 Msta-B de 152 mm. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Rusia susţine că a provocat pierderi grele trupelor ucrainene, care au lansat o contraofensivă în sudul Ucrainei la începutul săptămânii, informează Agerpres, care citează DPA.

Peste 1.700 de soldaţi ucraineni au fost deja ucişi, a declarat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova.

În plus, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, Igor Konaşenkov, trupele ruse au distrus 63 de tancuri, 48 de vehicule blindate şi patru avioane de luptă ucrainene. Aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent, notează DPA.

Încercarea Kievului de a relua ofensiva în sudul Ucrainei între Mikolaiv şi Krivoi Rog, precum şi în alte direcţii a eşuat, potrivit lui Konaşenkov.

De la începutul ofensivei, conducerea ucraineană nu a difuzat nicio informaţie despre progresul ei.

Sursele ruse, pe de altă parte, au scris că chiar trupele loiale Moscovei au fost supuse unei presiuni puternice în unele sectoare.

Printre altele, administraţia interimară a teritoriului controlat de ruşi din regiunea Zaporojie în sudul Ucrainei a anunţat că un grup de sabotori ucraineni a fost reţinut la Energodar, oraşul unde se află centrala nucleară Zaporojie.

Potrivit lui Volodimir Rogov, membru al administraţiei provizorii proruse instalate de Moscova, "grupul este asociat cu serviciile speciale ale Ucrainei". "Ei pregăteau atacuri teroriste la Energodar şi pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie", a declarat el, citat de agenţia de presă Interfax.

Rogov a refuzat să clarifice numărul deţinuţilor şi alte detalii, invocând secretul anchetei.

În acelaşi timp, el a sugerat că pregătirea sabotajului ar putea avea legătură cu aşteptarea misiunii AIEA la centrala nucleară Zaporojie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel