Rusia susține că drone ucrainene au lovit Kremlinul (VIDEO). Moscova acuză Ucraina că a încercat asasinarea lui Putin

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie ilustrativă / Presupus atac cu dronă asupra Kremlinului, din mai 2023. Foto: Twitter
Fotografie ilustrativă / Presupus atac cu dronă asupra Kremlinului, din mai 2023. Foto: Twitter

Rusia susține că două drone ucrainene ar fi atacat Kremlinul. În contextul în care Kremlinul e o fortăreață, e posibil ca informația furnizată să fie o diversiune.

Purtătorul de cuvânt Dimitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin nu se afla în sediul Kremlinului în momentul în care dronele ucrainene ar fi lovit Kremlinul.

Scenariul unui atac sub steag fals asupra Kremlinului nu poate fi exclus. Imaginile video au fost publicate ulterior pe rețelele de socializare.

Agenția de presă rusă Tass citează un comunicat al Kremlinului care precizează acuză că drone ucrainene au lovit reședința președintelui Vladimir Putin.

Administrația Prezidențială a Rusiei a anunțat oficial că s-a încercat asasinarea președintelui Vladimir Putin.

De remarcat și faptul că presupusul atac ar fi avut loc în noaptea trecută, dar rușii l-au anunțat oficial abia azi.

Primăria Moscovei a anunţat imediat interdicţia zborurilor dronelor deasupra capitalei ruse fără autorizaţia guvernului.

Într-un comunicat, primarul Moscovei Serghei Sobianin, citat de Agerpres, a precizat că zborurile de drone vor fi interzise cu excepţia obţinerii unei autorizaţii speciale din partea "autorităţilor guvernamentale".

Potrivit lui Sobianin, această interdicţie vizează interzicerea zborurilor dronelor neautorizate care pot "împiedica munca forţelor de ordine".

Într-un video care a circulat pe social media ruse pare să se vadă o coloană de fum deasupra Kremlinului.

Video-ul a fost postat miercuri dimineaţă pe un grup pentru locuitorii dintr-un cartier care se află de partea cealaltă a Kremlinului pe malul râului Moscova şi a fost apoi preluat de media ruse, inclusiv de canalul de Telegram al organului de ştiri militare Zvezda.

În acelaşi timp, Kremlinul a anunţat că parada de pe 9 mai de Ziua Victoriei va fi menţinută la Moscova, în pofida acestui incident, potrivit agenţiei TASS. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel