Rusia susține că a furnizat arme numai guvernului afgan, nu și talibanilor

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a furnizat arme doar guvernului legitim al Afganistanului nu și talibanilor, după cum susțin Statele Unite, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministrului rus de Externe, Maria Zakharova.

"Rusia a furnizat arme numai guvernului legitim al Afganistanului, ceea ce este bine cunoscut", a subliniat diplomatul rus.

„În acest context, ar fi oportun să amintim despre informațiile care au circulat activ în Afganistan privind sprijinul serviciilor speciale din SUA pentru militanții ISIS, de acele elicoptere fără semne de identificare, despre care am vorbit în urmă cu 18-24 de luni”, a mai spus Zakharova, aceasta fiind o temă des utilizată de propaganda rusă.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, nu a pus niciodată această problema în cadrul reuniunilor cu colegii ruși, a mai subliniat purtătorul de cuvânt, transmite TASS.

Pompeo a declarat miercuri că Rusia acționează contrar intereselor SUA în Afganistan și că ar fi furnizat arme de calibru mic în țara respectivă timp de zece ani, ceea ce amenință personalul militar american.

De asemenea, diplomatul american a susținut că a semnalat de numărate ori această problemă în timpul contactelor sale cu partea rusă.

Citește și: Controversa recompenselor Rusiei pentru uciderea militarilor SUA în Afganistan. Washingtonul promite o reacție virulentă dacă acest lucru se confirmă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel