Rusia: SUA nu au făcut nicio menţiune privind extinderea noului tratat START

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statele Unite nu şi-au exprimat disponibilitatea de a extinde Noul tratat START, datând din 2010, în timpul discuţiilor recente dintre Moscova şi Washington, a declarat vineri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului de externe rus, citat de agenţia de presă RIA, transmite Reuters.

Într-o convorbire telefonică avută joi cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat dorinţa ca în mecanismul de control al armamentului să fie incluse Rusia şi China, transmite Agerpres.

De asemenea, Riabkov a spus că Moscova şi Washingtonul vor relua în viitorul apropiat tratativele privind stabilitatea strategică.

Ultimul tratat important între SUA şi Rusia privind controlul armamentului, noul tratat START, va expira în 2021. Tratatul, semnat de predecesorul lui Trump, Barack Obama, în 2010, limitează la 1.550 numărul de focoase nucleare operaţionale (încărcate pe rachete, pe submarine şi bombardiere) pentru SUA şi Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel