Rusia spune că Turcia este binevenită în BRICS

Turcia, pagina de facebook a lui Viktor Orban
Turcia, pagina de facebook a lui Viktor Orban

Rusia salută dorința exprimată de Turcia de a deveni parte a grupului BRICS, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov , anunțând că această problemă va fi subiectul următoarei întâlniri cu acest format, relatează RIA Novosti.

Dmitri Peskov a spus că există un interes mai puternic din partea multor țări pentru BRICS, un grup format din Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, Etiopia, Iran, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

„Bineînțeles, cu toții salutăm interesul sporit față de BRICS din partea vecinilor noștri, inclusiv a unor parteneri atât de importanți precum Turcia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-o conferință de presă la Moscova.

Ministrul turc de externe Hakan Fidan și-a început ieri vizita la Beijing, care este cea mai mare vizită a unui oficial turc în China din 2012. Fidan a purtat discuții cu omologul său chinez Wang Yi.

Întrebat în timpul panelului dacă Turcia dorește să se alăture BRICS, Fidan a răspuns luni „da desigur, de ce nu?”.

Declarațiile lui Fidan în China, relatate de DailySabah, au menționat că Ankara dorește să coopereze cu țările BRICS și că va participa la întâlnirea planificată săptămâna viitoare în Rusia.

Momentan, nu este clar dacă Ankara dorește să se alăture în mod oficial grupului, deoarece nu și-a exprimat anterior dorința de a face acest lucru.

În ultimii ani, Turcia, membră NATO, a fost ținta criticilor din partea țărilor occidentale din cauza legăturilor sale cu Rusia.

Există mari semne de întrebare privind direcția geopolitică pe care Turcia dorește să o urmeze, existând temeri serioase că Erdogan se îndepărtează de Occident. Totuși,  Ankara respinge aceste evaluări și subliniază că rămâne un membru hotărât al NATO și vrea în continuare să devină membru al Uniunii Europene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel