Rusia spune că trupele sale din Nagorno-Karabagh au dat dovadă de „eroism” în timp ce Armenia pune sub semnul întrebării alianța sa cu Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:

Kremlinul a respins din nou luni criticile vizând trupele ruse desfăşurate în Nagorno-Karabah, răspunzându-i premierul armean Nikol Paşinian, care a calificat duminică drept "ineficiente" alianţele actuale ale ţării sale, în special cu Moscova, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Suntem categoric împotriva tentativelor de a arunca responsabilitatea asupra părţii ruse şi a forţelor ruse de menţinere a păcii (în Nagorno-Karabah, n. r.), care dau dovadă de eroism", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, respingând orice "reproş" privind presupuse deficienţe.

"Armenia rămâne aliatul nostru, un guvern apropiat, un popor care ne este apropiat", a adăugat el, subliniind că "dialogul" între Moscova şi Erevan continuă la diferite niveluri diplomatice "în special în aceste zile dificile".

El a dat asigurări că Rusia va continua "să-şi îndeplinească atribuţiile", în special "de a impune respectarea drepturilor locuitorilor din Karabah".

Prim-ministrul armean Nikol Paşinian a calificat duminică drept "ineficiente" alianţele actuale ale ţării sale, într-o aluzie voalată la vechile relaţii cu Moscova, moştenite din perioada în care Armenia făcea parte din URSS.

"Armenia nu a renunţat niciodată la obligaţiile sale şi nici nu şi-a trădat aliaţii. Dar analiza situaţiei arată că sistemele de securitate şi aliaţii pe care contăm de multă vreme şi-au fixat drept sarcină să ne arate vulnerabilitatea", a adăugat el.

Armenia face parte încă din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), o alianţă militară condusă de Rusia, dar a dat deja semne de îndepărtare, chiar înainte de ofensiva de săptămâna trecută din Nagorno-Karabah a armatei azere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel