Rusia spune că solicitările Ucrainei de ajutor din partea Occidentului trădează situația dificilă de pe front și avansul trupelor ruse de ocupație

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Kremlinul a afirmat marţi că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere Occidentului să se implice mai mult în conflictul cu Rusia deoarece forţele armate ale Ucrainei sunt într-o situaţie extrem de grea pe front, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Liderul de la Kiev a declarat luni agenţiei că insistă ca partenerii occidentali să se implice mai direct în război, ajutând la interceptarea rachetelor ruseşti în spaţiul aerian al Ucrainei şi permiţând militarilor ucraineni să folosească armamentul primit din Occident împotriva echipamentelor militare acumulate de inamic în apropierea frontierei.

Solicitat să reacţioneze la interviul respectiv, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat că unii oficiali ucraineni, inclusiv Zelenski, "au alunecat uneori în isterie" în ultimele zile. "Asta este din cauza poziţiei extrem de nefavorabile a forţelor regimului de la Kiev pe front", a susţinut el în faţa presei.

Peskov a adăugat că, şi dacă fluxul de ajutoare militare occidentale ar creşte, nu ar schimba tendinţa de ansamblu pe front, unde forţele ruse înaintează; el a criticat Ucraina pentru bombardarea unor zone civile din Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmase vinerea trecută că forţele ruse care înaintează în nord-estul Ucrainei ocupă o zonă-tampon pentru a proteja Rusia de atacuri şi că Occidentul este "bolnav la cap" dacă crede că poate dicta condiţii Moscovei.

Ruşii controlează în prezent 18% din teritoriul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel