Rusia spune că potrivit doctrinei sale militare va lansa rachete nucleare doar dacă existența sa va fi pusă în pericol

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Rusiei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Armata Rusiei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Rusia va folosi arme nucleare doar în cazul în care îi este ameninţată existenţa, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

''Avem o doctrină de securitate internă, este publică, puteţi citi acolo toate motivele pentru folosirea armelor nucleare. Şi dacă este vorba de o ameninţare existenţială pentru ţara noastră, atunci ele pot fi folosite în conformitate cu doctrina noastră'', a spus el.

Jurnalista de la CNN International Christiane Amanpour l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului dacă este ''încrezător'' sau ''convins'' că preşedintele rus Vladimir Putin, de care este foarte apropiat, nu va folosi arme nucleare în Ucraina.

La câteva zile de la începerea războiului pe 24 februarie şi în timp ce armata rusă a întâmpinat o rezistenţă neaşteptată din partea forţelor de securitate ucrainene, preşedintele rus a plasat în alertă toate componentele forţei de descurajare nucleară, declanşând o serie de proteste internaţionale.

Temerile se referă în special la posibila utilizare de către Moscova de arme nucleare la scară mică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel