Rusia spune că operațiunea militară împotriva Ucrainei va continua atâta timp cât va considera că va fi nevoie

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Kremlinul a transmis joi că operaţiunea militară împotriva Ucrainei va dura cât timp este nevoie, în funcţie de "rezultatele" sale şi de "pertinenţa" sa, considerând că cetăţenii ruşi susţin această ofensivă, relatează Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a mai spus jurnaliştilor că Moscova are ca obiectiv să impună un "statut neutru" Ucrainei, demilitarizarea acesteia şi eliminarea "naziştilor" care în opinia sa se află în această ţară.

El a mai afirmat că nimeni nu vorbeşte de ocuparea Ucrainei şi că este "inacceptabil" să se folosească acest cuvânt în legătură cu operaţiunea militară a Rusiei.

Peskov a declarat de asemenea că este imposibil ca Rusia să fie închisă în spatele unei cortine de fier.

El a adăugat că Kremlinul "a prevăzut" că pieţele ruse vor suferi de pe urma unei "reacţii emoţionale" după ofensiva asupra Ucrainei, dând asigurări că este o perioadă "trecătoare".

"Pentru ca această perioadă emoţională să fie cât mai scurtă posibil, au fost luate toate măsurile necesare", a declarat Peskov. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel