O dronă ucraineană Tu-141 a provocat o explozie la 220 de kilometri de Moscova - Oficiali ruși

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tu-141, sursă foto: Wikipedia
Tu-141, sursă foto: Wikipedia

O dronă a explodat duminică în centrul oraşului rus Kireievsk, situat la circa 220 de kilometri sud de Moscova, potrivit autorităţilor ruse fiind vorba despre o dronă Tupolev Tu-141 lansată de Ucraina, relatează Reuters.

Două persoane au fost rănite şi trei clădiri rezidenţiale sunt avariate, au anunţat serviciile de urgenţă ruse.

„Un UAV ucrainean Tu-141 Strizh a fost cauza unei explozii în orașul Kireyevsk, regiunea Tula”, a declarat TASS, citată de o sursă a agenției de aplicare a legii. „Drona era plină de explozibili”.

Drona era încărcată cu explozivi şi a provocat un crater la locul deflagraţiei. Au apărut pe social media şi imagini de la faţa locului, ce arată un crater noroios lângă o clădire cu acoperişul şi zidurile serios avariate.

Videoclipurile și imaginile de pe rețelele de socializare au arătat un crater noroios în apropierea unei clădiri cu acoperișul și pereții puternic deteriorați. Cioburile de sticlă de la ferestre sparte s-au răspândit peste casa scărilor unui bloc de apartamente din apropiere.

Agenția de știri de stat rusă TASS scrie că 3 persoane au fost rănite în urma exploziei. De asemenea, mai multe case au fost avariate.

Armata ucraineană a efectuat în ultimele luni mai multe atacuri cu drone adânc în interiorul teritoriului rus, folosind inclusiv vechi drone sovietice Tupolev Tu-141/143, având ca ţintă baze aeriene sau obiective logistice de natură să afecteze capacitatea de luptă a armatei ruse în războiul din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel