Rusia spune că a respins atacurile de la Bahmut, dar într-un gest rar anunță moartea a doi colonei importanți ruși

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldat ucrainean la Bahmut / Foto: Forțele Terestre ale Ucrainei
Soldat ucrainean la Bahmut / Foto: Forțele Terestre ale Ucrainei

Forţele ucrainene au întreprins ''tentative în masă'' de a străpunge apărarea rusă în Bahmut în ultimele 24 de ore, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţiile de presă ruse, transmite Agerpres care citează Reuters.

''Toate atacurile unităţilor Forţelor Armate Ucrainene au fost respinse. Nu au existat străpungeri ale apărărilor trupelor ruse'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, citat de Interfax.

Separat, ministerul a transmis că a întreprins lovituri cu arme aeriene şi maritime cu rază lungă, de înaltă precizie, asupra oraşului ucrainean Ternopil (vest) şi Petropavlivka (centru-est), ţintind ''unităţi ale forţelor armate ucrainene şi locuri de stocare de muniţii, arme şi materiale militar primite de la state occidentale''. ''Toate ţintele au fost atinse'', a indicat purtătorul de cuvânt.

Totodată, Moscova a anunţat moartea a doi responsabili militari ruşi pe frontul din Ucraina, o comunicare rară din partea ierarhiei militare. Coloneii Viaceslav Makarov şi Evgheni Brovko au murit ''eroic'' în Ucraina, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, potrivit AFP. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel