Rusia transmite că a capturat în Ucraina peste 500 de militari ucraineni prizonieri de război

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Rusia a declarat că armata sa a capturat un număr de peste 500 de soldaţi ucraineni ca prizonieri de război, transmite Agerpres, care citează DPA.

Rusia a trimis Crucii Roşii Internaţionale documente care să faciliteze un schimb cu militari ruşi capturaţi de ucraineni, a afirmat luni comisarul pentru drepturile omului al Kremlinului, Tatiana Moskalkova, la postul de stat RT.

'Aceştia sunt prizonieri ucraineni pe care suntem pregătiţi să-i schimbăm', a spus ea.

Ucraina a vorbit ultima dată despre mai mult de 560 prizonieri de război ruşi.

Săptămâna trecută, primarul răpit al oraşului ucrainean Melitopol, Ivan Fedorov, a fost eliberat în schimbul a nouă soldaţi ruşi, aminteşte DPA.

Pe de altă parte, ieri, publicația Komsomolskaya Pravda, apropiată Kremlinului, a publicat numărul soldaților uciși în așa-zisa „operațiune militară specială”. Informația a fost ștearsă imediat.

Pravda cita date oferite de Ministerul Apărării de la Moscova.

Astfel, Rusia admite că a pierdut până acum 9.861 de soldați în Ucraina. Pe lângă acest număr uriaș de morți, Pravda a publicat și numărul răniților: 16.153.

Ultima oară când Moscova a admis numărul pierderilor, informații publicate și de presa din Rusia, a fost pe data de 2 martie 2022. Atunci Ministerul Apărării a recunoscut că 498 soldați au murit în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel