Rusia și Algeria vor desfășura exercițiul comun antiterrorist “Scutul deșertului-2022”

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 09.08.2022, că exercițiul comun antiterorist ruso-algerian Scutul deșertului-2022 va fi desfășurat pentru prima dată în poligonul Hammagir din Algeria.

“În provincia Bechar din Republica Democratică Populară Algeriană a fost organizată cea de-a doua conferință de planificare a exercițiului terrorist comun ruso-algerian Scutul deșertului-2022. Reprezentanții Regiunii Militare Sud și ai Armatei Populare Naționale algeriene au aprobat calendarul, concepția și scenariul exercițiului, precum și participanții la exercițiu. De asemenea, au fost stabilite tema, scopurile, misiunile și etapele exercițiului, care va fi executat în luna noiembrie a acestui an, în poligonul Hammagir din Algeria”, se arată într-un comunicat de presă al regiunii, preluat de agenția Tass.

După cum au informat reprezentanții Regiunii Militare Sud, la exercițiu vor participa 80 de militari ruși din cadrul brigăzii de infanterie moto din Caucazul de Nord, precum și 80 de militari aparținând Forțelor Armate ale Algeriei.

În timpul exercițiului, militarii din cele două țări vor îndeplini misiuni comune de căutare, descoperire și distrugere a grupărilor teroriste în deșert.

Pe parcursul ultimei întâlniri, părțile au convenit și asupra unor probleme logistice, care includ și cazarea și masa pentru militarii participanți la exercițiu.

Primul exercițiu tactic comun ruso-algerian s-a desfășurat în luna octombrie 2021 în poligonul Tarskoe din Osetia de Nord. La acesta au participat aproximativ 200 de militari din Rusia și Algeria, precum și 40 de unități de tehnică militară și specială.

Planul de instrucție al Regiunii Militare Sud pe anul 2022 prevede participarea militarilor regiunii la exerciții comune cu unități din Algeria, Egipt, Kazahstan și Pakistan.

Comentariul autorului: Deși are o amploare redusă, exercițiul comun ruso-algerian demonstrează faptul că relațiile dintre cele două state se află la un nivel normal, în pofida invaziei militare ruse în Ucraina.

De altfel, după India și China, Algeria se află între partenerii principali ai Rusiei în ceea ce privește exporturile de armament. În ultimii ani, Algeria a achiziționat din Rusia mai multe tipuri de avioane de luptă. Se pare chiar că Rusia și Algeria au încheiat un prim contract pentru livrarea de avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel