Rusia și-a retras majoritatea trupelor din Belarus, spun polițiștii de frontieră ucraineni

Rusia și-a retras majoritatea trupelor de pe teritoriul Belarusului. Acest lucru a fost anunțat la un briefing de presă la Kiev de purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră ucrainene Andriy Demchenko.

„În prezent, Rusia și-a retras practic toate unitățile care au finalizat pregătirea ca parte a rotației. Nu au fost trimise trupe noi acolo”, a declarat Demcenko joi la Kiev, citat de ziarul NV.

El a mai afirmat că Ucraina continuă să întărească granița cu Belarus pentru a preveni eventualele sabotaj de pe acest teritoriu.

În discursul său, Demcenko a mai spus că Moscova a folosit Belarus ca teren de antrenament pentru personalul militar rus, cu aproximativ 10.000 până la 11.000 de soldați staționați acolo.

După cum a menționat ziarul ucrainean, Kremlinul și-a mutat anterior soldații de pe teritoriul Federației Ruse pentru a participa la ofensiva din secțiunea fronturilor Kupiansk și Lîman din estul Ucrainei.

Acest lucru a fost confirmat miercuri și de comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrskyi, care a declarat că rușii de pe frontul Lîman continuă să-și înlocuiască unitățile epuizate cu cele din armata a 25-a combinată, care au fost mutate pe câmpul de luptă din teritoriul Federației Ruse.

În iulie, Demcenko a informat despre faptul că Rusia și-a retras trupele din Belarus deja la jumătatea lunii iulie a acestui an. La acea vreme, ar fi trebuit să fie antrenați doar 2.000 de soldați.

„Până în prezent, a avut loc o altă rotație și aproape toți soldații ruși au fost retrași de pe teritoriul Belarusului”, a declarat atunci Demcenko, citat la acea vreme de ziarul Ukrainska Pravda.

Cu toate acestea, informațiile despre numărul de soldați ruși pe teritoriul belarus nu pot fi verificate din surse independente. Același lucru este valabil și pentru afirmația lui Demcenko că aproape toți soldații ruși s-au retras de pe teritoriul belarus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel