Rusia și-a întărit gruparea de trupe din Republica Belarus cu sisteme de apărare antiaeriană Tor-M2

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia continuă să transfere personal și tehnică militară în Belarus, crescând treptat gruparea de trupe de pe teritoriul republicii. Ministerul ucrainean al Apărării monitorizează îndeaproape situația, apreciind că o grupare comună de trupe ruso-belarusă ar putea intra pe teritoriul Ucrainei din direcția nord.

De exemplu, cel mai recent transfer de tehnică militară a inclus complexe de rachete antiaeriene de tip Tor-M2.

Cel puțin 15 astfel de complexe au ajuns în stația de cale ferată Lesnaya a filialei Brest a Căilor Ferate din Republica Belarus. Eșalonul feroviar a fost format în localitatea Yeisk din Federația Rusă. Potrivit informațiilor deținute de partea ucraineană, stația Lesnaya este folosită în mod activ pentru descărcarea echipamentelor militare rusești sosite în Republica Belarus.

Se presupune că noile complexe de rachete antiaeriene sosite în republică ar putea fi întrebuințate pentru acoperirea obiectivelor militare în care sunt staționate trupele rusești și, într-o eventuală ofensivă, pentru a proteja trupele terestre care avansează, împotriva aviației ucrainene.

Anterior, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a informat că Rusia a concentrat pe teritoriul Republicii Belarus aproximativ 9.000 de militari, precum și echipamente militare, inclusiv tancuri, transportoare blindate și piese de artilerie. Acest număr nu este suficient pentru a desfășura o ofensivă din direcția nordică, dar armata belarusă ar putea să se alăture trupelor rusești. Autoritățile de la Kiev estimează că aproximativ 15.000 de militari din Republica Belarus ar putea coopera cu partea rusă, fiind atrași, în special, de partea financiară a misiunii.

O grupare comună, formată din 25.000 de militari, ar fi capabilă să spargă apărarea construită de Forțele Armate ale Ucrainei la frontiera cu Republica Belarus, susțin sursele ruse.

Între timp, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei este nevoit să mențină forțe semnificative în direcția nord, pe care nu le poate aduce în sprijinul frontului din estul și sudul țării, deși amenințarea din Republica Belarus nu este una iminentă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel