Rusia se oferă să-l vindece pe Donald Trump de Covid-19

Eduard Pascu |
Data publicării:

Președinții Rusiei și ai Coreei de Nord i-au trimis mesaje de încurajare preşedintelui american, Donald Trump, după ce acesta a anunțat că este infectat cu COVID-19.

Astfel, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, i-a urat să se vindece “cât mai curând posibil”, a anunţat sâmbătă agenţia de stat KCNA, preluată de AFP și citată de Agerpres.

“El şi-a exprimat simpatia faţă de preşedinte şi Prima Doamnă”, potrivit KCNA. “El a spus că speră sincer că se vor face bine cât mai curând posibil. El şi-a exprimat speranţa că vor depăşi această situaţie. El le-a transmis călduroase salutări”, a adăugat agenţia oficială de la Phenian. Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, a fost pentru prima dată când Kim Jong Un a transmis un astfel de mesaj unui lider testat pozitiv la COVID-19.

Relaţiile dintre Donald Trump şi Kim Jong Un erau reci la începutul mandatului preşedintelui SUA, înainte de a cunoaşte o bruscă încălzire cu începere din iunie 2018, cu trei întâlniri faţă în faţă. Aceste întrevederi nu s-au soldat, însă, cu niciun rezultat concret în privinţa denuclearizării Coreii de Nord.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a afirmat la jumătatea lui septembrie că discuţiile continuă în culise. Donald Trump a descris mereu relaţia sa strânsă cu Kim Jong Un ca una dintre reuşitele sale în politica externă.

 

Rusia este dispusă să-l vaccineze pe Trump, dacă acesta cere ajutorul 

 

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat convins că “optimismul” şi “vitalitatea” omologului său Donald Trump, testat pozitiv la COVID-19, îl vor ajuta să învingă virusul. “Sunt convins că vitalitatea dumneavoastră naturală, vigoarea spiritului şi optimismul vă vor ajuta să depăşiţi acest virus periculos”, a declarat preşedintele rus într-o telegramă către Trump, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Pe de altă parte, Alexander Gintsburg, șeful Centrului Gamaleya, care a creat primul vaccin împotriva COVID-19, a declarat pentru RIA Novosti că îl poate ajuta pe președintele american Donald Trump, dacă acesta face un apel oficial către autoritățile ruse. “Cred că, dacă se vor adresa oficial autorităților ruse, vom putea să-i ajutăm”, a adăugat Gunzburg.

Citește și: Preşedintele american Donald Trump, testat pozitiv cu COVID-19

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel