Rusia se laudă că Patriot american va fi o țintă ușoară. Putin: Patriot care va ajunge în Ucraina e un sistem vechi, sub S-300

Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army
Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army

Președintele rus Vladimir Putin a făcut azi primele referiri cu privire la livrarea către Ucraina a unui sistem de apărare antiaeriană american de tip Patriot.

Putin le-a spus jurnaliștilor că versiunea pe care Ucraina o va primi este una „destul de veche” iar sistemele rusești S-300 sunt mai performante.

Președintele rus a adăugat că livrarea sistemului antiaerian este în zadar și reprezintă doar o modalitate de a prelungi conflictul.

„Ei spun că vor disloca Patriot în Ucraina. Ei bine, lăsați-i să o facă. Vom rezolva rapid problema Patriot. Și atunci va fi necesar să le înlocuiască și să dezvolte sisteme noi. Dar acesta e un proces lung și complex, nu e atât de simplu”, a precizat Putin, citat de agenția rusă Tass.

Vladimir Putin spune că deși resursele statelor NATO sunt departe de a fi epuizate, Ucraina primește armament masiv din partea statelor fost sovietice, arme în mare parte de fabricație sovietică, iar aceste resurse sunt într-adevăr aproape de epuizare.

Putin nu a făcut nicio referire la pierderile ruse și nici la faptul că, potrivit datelor serviciilor occidentale, Federația Rusă are probleme în ceea ce privește stocul de rachete moderne ca urmare a numărului mare de rachete folosite în Ucraina.

Mai mult, Putin le-a dat asigurări jurnaliștilor că Rusia poate crește ritmul și volumul producției de armament.

„Suntem capabili să o facem și o vom face”. Cu toate acestea, autoritățile nu vor face acest lucru în detrimentul altor sectoare ale economiei, mai scrie presa rusă, care îl citează pe Putin.

 

SUA trimit în premieră Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot

 

2. Sistem de ... (patriot_63048800.jpg)

Sistem de apărare antiaeriană Patriot. Foto: U.S Army via CNN

Amintim că ieri, în marja vizitei pe care a efectuat-o în SUA președintele Volodimir Zelenski, Casa Albă a anunțat oficial, printr-un comunicat de presă, că va transfera Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot.

În timpul conferinței pe care Joe Biden a susținut-o cu Volodimir Zelenski, președintele american a confirmat și el că SUA vor livra Ucrainei sisteme defensive de apărare antiaeriană Patriot.

Sistemul Patriot urmează este inclus într-un nou pachet de asistență militară de securitate în valoare de 1.85 miliarde de dolari.

Astfel, sprijinul militar american oferit Ucrainei de către SUA depășește suma de 21 de miliarde de dolari.

Ucraina se confruntă cu o situație dificilă după ce Federația Rusă, blocată pe front la nivel tactic și operațional, a schimbat strategia și de mai bine de o lună lovește constant infrastructura critică civilă și energetică a Ucrainei în tentativa de a slăbi sprijinul populației pentru susținerea forțelor de apărare ucrainene.

CITEȘTE ȘI: Rachete ATACMS, misiune imposibilă în SUA? După ce a rezolvat Patriot, Ucraina va negocia livrarea rachetelor cu rază de 300 km

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel