Raport al Ministerului britanic al Apărării: Rusia se bazează tot mai mult pe aviaţia navală în zona Mării Negre

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Russian Ministry of Defense.
Sursa foto: Russian Ministry of Defense.

Conform celui mai nou raport al Ministerul britanic al Apărării, publicat luni, aviaţia navală rusă joacă un rol din ce în ce mai important în războiul Rusiei împotriva Ucrainei în timp ce armata rusaăse confruntă cu ameninţări pe frontul sudic.

Rusia foloseşte aviaţia navală în faţa atacurilor ucrainene asupra Marinei ruse în încercarea de a controla nord-vestul Mării Negre, a afirmat ministerul britanic, potrivit DPA.

,,În ultimele săptămâni, Aviaţia Navală a Flotei ruse la Marea Neagră şi-a asumat un rol extrem de important în operaţiunile flotei, în timp ce încearcă să facă faţă în acelaşi timp ameninţărilor pe flancul sudic al războiului din Ucraina", se arată în analiza ministerului britanic.

,,Aviaţia Navală pune accent pe operaţiunile de patrulare aeriană maritimă, având probabil misiunea principală de identificare timpurie a navelor de suprafaţă fără echipaj", se mai arată în raport.

Un instrument cheie rusesc în aceste operaţiuni este aeronava amfibie Be-12 MAIL, proiectată în anii 1950, care decolează din bazele ocupate din Crimeea, a precizat ministerul.

Avioanele de luptă Su-24 FECER şi FLANKER efectuează operaţiuni de lovituri, între care cel puţin un atac aerian recent asupra Insulei Şerpilor, a mai spus ministerul.

Localizată la 45 de kilometri de coasta României, Insula Şerpilor a câştigat notorietate după începerea războiului când mica sa garnizoană a refuzat să se predea unui vas al Marinei Ruse.

Insula a fost totuşi cucerită de atacatori, iar membrii garnizoanei au fost închişi. Două luni mai târziu, nava amiral "Moskva" a Flotei ruse la Marea Neagră, care a fost implicată în incident, s-a scufundat. Ucrainenii au recucerit Insula Şerpilor în iulie 2022.

"Cu relocarea altor activităţi ale Flotei la Novorossiisk în faţa ameninţărilor la adresa Sevastopolului, Rusia încearcă să folosească puterea aeriană navală pentru a-şi proiecta forţa asupra nord-vestului Mării Negre", se mai arată în analiza ministerului britanic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel