Rusia restricționează zborurile către Turcia pe măsură ce tensiunile politice cresc

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Rusia va restricționa zborurile către și dinspre Turcia în perioada 15 aprilie - 1 iunie din cauza creșterii cazurilor COVID-19 în Turcia, a declarat luni vicepremierul rus Tatiana Golikova, pe fondul tensiunilor politice în creștere dintre cele două țări.

Decizia de a reduce drastic numărul zborurilor către Turcia, care depinde în mare măsură de veniturile din turism, a fost anunțată la două zile după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la Istanbul.

Golikova, în cadrul unui anunț la postul de televiziune Rusia-24, nu a menționat cauze politice în decizia privind restricționarea zborurilor către Turcia, o destinație populară pentru milioane de turiști ruși, potrivit Reuters.

Un înalt oficial guvernamental rus a declarat că, numărul zilnic al infecțiilor cu coronavirus pe teritoriul Turciei a crescut cu peste 50.000, iar președintele Erdogan ar putea să ordone înăsprirea restricțiilor săptămâna aceasta, înainte de începerea sezonului turistic.

Întrebat despre măsura Rusiei, ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat într-o conferință de presă că, o delegație rusă va vizita în curând destinațiile turistice ale Turciei, pentru a observa măsurile de protecție împotriva infecției cu coronavirus.

În cel mai recent mesaj privind tensionarea relațiilor dintre Rusia și Turcia, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a precizat că Turcia și alte națiuni „responsabile” nu ar trebui să alimenteze „sentimentul beligerant” în Ucraina.

Comentariile sale au urmat unei conferințe de presă de sâmbătă în care, Erdogan, alături de Zelenski, și-a exprimat disponibilitatea de a susține o soluționare pașnică a conflictului din sud-estul Ucrainei, unde situația de securitate s-a deteriorat foarte mult în ultimele două săptămâni.

Golikova a mai precizat că, totuși unele zboruri, inclusiv două pe săptămână către Istanbul, vor continua.

Rusia va suspenda, de asemenea, zborurile către Tanzania în perioada 15 aprilie - 1 iunie, a adăugat vicepremierul rus.

Comentariul autorului: Acest schimb de ”amabilități” dintre Rusia și Turcia nu face decât să confirme că, în pofida unor relații economice bilaterale mai avansate, cele două țări rămân în continuare adversari strategici.

Moscova, prin această măsură de limitare a zborurilor, trimite un prim avertisment către Ankara să rămână neutră în problema ucraineană, în special privind livrarea de armament.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel