Rusia recunoaște că 5 soldați înrolați după mobilizare au murit înainte de a ajunge pe frontul din Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:

Cinci ruşi înrolaţi pentru a lupta în Ucraina, în cadrul mobilizării anunţate în septembrie, au murit la scurt timp după ce au ajuns în armată, au anunţat joi autorităţile ruse, după ce informaţii similare s-au înmulţit în ultimele luni, informează Agerpres, care citează AFP.

Însă responsabilii ruşi nu precizează nici cauza acestor decese, nici locul unde au avut ele loc.

Biroul de presă al regiunii Celiabinsk, citat de agenţia de presă TASS, a confirmat decesul a cinci persoane originare din acest teritoriu sărac şi industrial, situat în vestul Siberiei.

"Vom acorda tot ajutorul necesar familiilor şi apropiaţilor soldaţilor noştri decedaţi", a anunţat biroul de presă, promiţând să acorde un milion de ruble (16.000 de euro) pentru fiecare defunct.

Cu o zi înainte, deputatul rus Maxim Ivanov a afirmat că un mobilizat originar din regiunea Celiabinsk a murit de o "supradoză" de droguri în timp ce se afla într-un centru de instruire înainte de a merge la luptă.

După anunţarea unei mobilizări militare în Rusia, pe 21 septembrie, presa rusă şi responsabili locali au raportat de mai multe ori decese ale unora dintre cei mobilizaţi, în principal în Ural şi în Siberia.

Pe 3 octombrie, deputatul rus Maxim Ivanov a afirmat că trei mobilizaţi au murit la o bază militară din regiunea Sverdlovsk. Potrivit lui, unul a murit din cauza unei crize cardiace, altul s-a sinucis şi ultimul a murit din cauza unei ciroze cauzate de consumul de alcool, după ce fusese trimis acasă.

Kremlinul a recunoscut "erori" în cadrul mobilizării, cu persoane mobilizate în condiţiile în care acestea erau bolnave sau depăşeau vârsta regulamentară pentru a putea fi înrolate.

Săptămâna trecută, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a anunţat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în două săptămâni pentru a pleca la luptă în Ucraina, unde armata rusă a suferit pierderi importante în timpul recentelor contraofensive ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel