Rusia reacționează și denunță o încercare de stil „cowboy american” după ce Biden l-a numit pe Putin un „ticălos nebun”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Joe Biden, sursă foto: @POTUS · Oficial guvernamental
Joe Biden, sursă foto: @POTUS · Oficial guvernamental

Kremlinul a exprimat joi dezaprobarea față de remarcile făcute de liderul de la Casa Albă, Joe Biden, la adresa președintelui rus, Vladimir Putin, considerând că astfel de expresii nu reflectă bine imaginea Statelor Unite și a celor care recurg la un limbaj similar. Agerpres, citând Reuters, relatează că Moscova percepe comentariile lui Biden ca o încercare nereușită de a se prezenta ca un "cowboy de la Hollywood".

Miercuri, Biden l-a numit pe Putin un "ticălos nebun" în cadrul unui eveniment de strângere de fonduri pentru alegeri la San Francisco. În discursul său, Biden a avertizat cu privire la amenințarea continuă a unui conflict nuclear, dar a subliniat că amenințarea existențială pentru omenire este reprezentată de schimbările climatice.

Termenul folosit de Biden în limba engleză a fost "crazy SOB," o prescurtare pentru "son of a bitch," ce poate fi tradusă ca "nenorocit," "ticălos" sau "fiu de cățea."

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că este puțin probabil ca folosirea unui astfel de limbaj împotriva șefului unui alt stat de către președintele Statelor Unite să afecteze în vreun fel pe președintele Putin. Cu toate acestea, el a menționat că astfel de expresii nu reflectă în mod onorabil pe cei care le utilizează.

Peskov a sugerat că remarcile ar fi fost o încercare a președintelui american de a imita un "cowboy de la Hollywood," adăugând că nu crede că acest lucru este posibil în realitate. Într-o notă de contrast, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că Putin nu a folosit niciodată un limbaj obscen sau insultător la adresa lui Biden și a insistat că un astfel de vocabular este degradant pentru imaginea Americii în sine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel