Rusia rămâne în urmă în războiul dronelor; militarii deja simt efectele detașamentelor de drone

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă FPV operată de un militar ucrainean din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Sursa foto: Brigada 35 de Pușcași - Armata Ucraineană.
Dronă FPV operată de un militar ucrainean din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Sursa foto: Brigada 35 de Pușcași - Armata Ucraineană.

Ucraina are încă un avantaj în utilizarea dronelor FPV rapide, fiind folosite între 6 și 10 drone pentru distrugerea unui vehicul blindat. În plus, dronele pot folosi informațiile obținute într-un mod mai bine și mai coordonat.

Pe măsură ce forțele ucrainene s-au adaptat și au devenit mai bune în integrarea noilor tehnologii, forțele ruse sunt sub presiune să răspundă provocărilor.

Potrivit bloggerilor militari ruși, utilizarea intensivă a dronelor este unul dintre principalele motive pentru care ucrainenii reușesc să respingă atacurile rusești și să rețină cu succes ofensiva rusă.

Problemele Rusiei cu dronele ucrainene au fost rezumate de canalul rus Telegram Vault8, un blogger militar care a servit anterior ca instructor pentru unitățile Batalionului Penal „Storm-Z”.

„Din octombrie până astăzi, forțele armate ucrainene au încetinit și au oprit atacurile noastre într-o zonă sau alta cu ajutorul unităților speciale de vehicule fără pilot”, scrie acesta, despre noile structuri înființate în Armata ucraineană.

Zece astfel de detașamente funcționau lângă Avdiivka. Pe lângă faptul că comandamentul ucrainean manevrează cu rezerve, manevrează și cu aceste unități.

Numărul ridicat al acestor tipuri de arme pune o problemă serioasă rușilor, recunoaște bloggerul militar. „S-a scris de mai multe ori că pentru fiecare dintre soldații noștri din grupul de atac, există 3 până la 4 drone FPV atunci când resping atacurile. În plus, sunt folosite 6-10 drone per tanc sau vehicul de luptă de infanterie. Consecința - zeci de tancuri, BTR-uri (transportoare blindate) și MTLB-uri (vehicule de luptă blindate) distruse sau dezactivate la Avdiivka, eșecul planului inițial de a sparge frontul și de a crea o pungă mare. Trebuia să treacă prin oraș”, a subliniat el.

Cu toate acestea, situația este binecunoscută nu doar la Avdiivika, ci și în alte puncte fierbinți ale frontului precum Ceasiv Yar, iar Vault8 recunoaște rolul important jucat de dronele FPV în încetinirea atacurilor rusești.

„Impresiile infanteriei slăbite din regiunea Zaporoje, din Avdiivka și Ceasiv Yar sunt aceleași - infanteria (rusă) nu are drone fără pilot și ocupă teritoriul doar când inamicul rămâne fără drone și mai avem oameni în rândurile noastre”.

Vault8 propune, de asemenea, măsurile necesare pentru a efectua recunoașterea electronică înainte de un atac, pentru a detecta frecvențele folosite pentru a controla dronele și pentru a le bloca: „Dar acest lucru nu se face pentru că detectoarele de drone sunt furnizate de voluntari pentru că sunt, prin urmare, scumpe”. nu sunt destui in prima linie.

„Există o lipsă de aprovizionare suficientă, fie că este centrală sau descentralizată, iar războiul radio-electronic nu este inclus în pregătirea ofensivei. Nici măcar nu primesc puști pentru a doborî drone și muniție pentru ei sau pentru a se antrena în folosirea lor.

Institutul pentru Studiul Războiului a subliniat că există voci în Rusia care pledează pentru a centraliza dezvoltarea, producția și distribuția dronelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel