Rusia, program masiv de înzestrare cu Su-57. Putin confirmă achiziția

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia va achiziționa zeci de avioane Su-57 în următorul deceniu.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu mai puțin de 76 de avioane de generația a cincea Su-57 vor fi achiziționate pentru Foarțele Aeriene Ruse până în 2028. Contractul urmează să fie semnat în următoarea perioadă.

 

Rusia va cumpăra 76 de avioane Su-57

 

„Programul de înzestrare prevedea cumpărarea inițială a 16 aeronave” Su-57, a precizat inițial Putin, potrivit agenției de presă TASS. Președintele rus a continuat și a adăugat că ministrul Apărării Serghei Șoigu i-a raportat că s-a ajuns la „un acord cu industria care a redus costul cu 20% pentru arme și aparate de zbor” iar astfel Federația Rusă are posibilitatea să achiziționeze mai multe avioane ”stealth” Su-57.

„În viitorul apropiat vom semna un contract pentru a achiziționa 76 de astfel de avioane înarmate moderne”, a subliniat Putin.

Președintele Federației Ruse a reamintit că industria de apărare se concentrează pe dezvoltarea de echipamente moderne pentru Forțele Aeriene, a căror capacitate de luptă trebuie să crească considerabil în următorul deceniu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel