Mult lăudatul tanc rusc T-90M Breakthrough este readus în centrul atenţie (Video). Ruşii susţin că i-au adus îmbunătăţiri majore

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe frontul din Ucraina, cel mai modern tanc rusesc produs în serie, care participă la ostilități, este T-90M "Proryv/Breakthrough". Tancul T-90, în versiunea T-90M Proryv rămâne cel mai modern tanc utilizat de infanteria mecanizată rusa. Cel mai important producător de vehicule blindate din Rusia - compania  Uralvagonzavod [UVZ] - a publicat recent un material video în care prezintă cele mai recente îmbunătățiri aduse tancului T-90M "Proryv".

Serviciul de presă al companiei Uralvagonzavod din Rusia, parte a corporației de stat Rostec, a susținut că noua configurație a tancului T-90M are capacități îmbunătățite, evidențiind mobilitatea și viteza îmbunătățită a acestuia în comparație cu modelele anterioare.

Ruşii susţin ca tancul T-90M a fost modernizat pe baza lecțiilor învățate din timpul utilizării pe frontul din Ucraina.

Îmbunătățirile aduse includ protecție dinamică suplimentară pentru șenile, partea inferioară din față și partea din spate a corpului tancului. Dispunerea acestor noi sisteme de protecţie activa, în special pe turela, a fost optimizată pentru o eficacitate maximă.

O îmbunătățire semnificativă este înlocuirea blindajului dinamic din secțiunile mai puțin protejate ale tancului cu elemente de blindaj mai robuste, ceea ce sporește rezistența T-90M pe câmpul de luptă. 

T-90M, dezvoltat de biroul de proiectare din cadrul Uralvagonzavod, este cel mai sofisticat model din seria T-90, conceput pentru războiul modern. Dispune de o protecție puternică și un sistem avansat de control automatizat al focului.

Deși T-90M reprezintă un salt semnificativ în ceea ce privește capacitatea de luptă față de T-90, acesta moștenește o vulnerabilitate de proiectare comună multor tancuri rusești: depozitarea muniției sub turelă. O lovitură directă asupra secțiunii superioare mai puțin blindată a tancului - în zona turelei - ar putea declanşa explozia magaziei de muniție, iar turela ar fi aruncată în aer, aşa cum s-a întâmplat deja în nenumărate cazuri pe frontul din Ucraina.

 

T-90M nu mai e de mult timp cel mai bun blindat al Rusiei

 

De la începutul agresiunii militare ruse din Ucraina s-a tot scris că pe front T-90M "Proryv/Breakthrough" a fost considerat cel mai modern tanc pe care ruşii l-au aruncat în luptă. De asemenea, sunt deja nenumărate cazuri în care tancul T-90, în versiunea T-90M Proryv, a fost distrus de către militarii ucraineni. 

Este clar că recentele modificări aduse tancului T-90M de către uzina Uralvagonzavod sunt influențate de cursul războiului din Ucraina. Întărirea turelei este, fără îndoială, un răspuns la atacurile cu drone. Ambele parti implicate in conflict utilizeaza intens diferite tipuri de drone.

Cu toate acestea, caracteristicile exacte ale acestei noi versiuni a tancului T-90M nu au fost dezvăluite de către compania Uralvagonzavod. Va trebui să mai așteptăm puțin pentru a vedea de ce este cu adevărat capabilă această versiune îmbunătățită a T-90M si daca resista unui atac cu drone sau cu sisteme de rachete ghidate anti-tanc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel