Încă o minune a tehnologiei rusești: Pistolul care vindecă rănile militarilor direct pe câmpul de luptă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

”Oamenii de știință ruși au dezvoltat primul pistol de țesut medical din țara noastră, conceput pentru a trata rănile direct pe câmpul de luptă”, anunță cu mândrie Izvestia, una dintre publicațiile care sunt, trup și suflet, alături de politica dusă de Kremlin.

În urmă cu câteva zile, Centrul NUST MISIS pentru Inginerie Biomedicală a prezentat, în premieră pe țară, primul pistol medical pentru regenearea țesuturilor. Cu el se poate opri rapid sângerarea și se dezinfectează zona afectată.

Dispozitivul are o formă asemănătoare cu o armă, dar este conceput pentru a trata rapid rănile ușoare până la moderate direct pe câmpul de luptă.

„Spitalele mobile desfășurate într-o zonă de urgență sau de luptă au nevoie de un dispozitiv portabil autonom care, în condiții dificile, va opri sângerarea și va accelera regenerarea țesutului viu. Dispozitivele existente în prezent cu un principiu similar de funcționare sunt mari și complexe pentru astfel de condiții”, a declarat Fedor Senatov, directorul pentru Inginerie Biomedicală la NUST MISIS, unul dintre autorii proiectului.

 

Cum funcționează echipamentul conceput de ruși 

 

Pistolul formează o peliculă subțire pe suprafața deteriorată, care previne infecția și creează condiții favorabile pentru vindecare. Dezvoltarea a primit deja un brevet, explică Izvestia.

Aparatul amestecă automat medicamentele și le transformă într-un aerosol, care formează o peliculă protectoare atunci când ajunge pe zonele afectate ale pielii. O astfel de asistență, oferită imediat după rănire, va ajuta la minimizarea consecințelor acesteia, spun experții.

Produsul funcționează pe principiul adezivului biologic, care și-a dovedit deja eficiența în chirurgie, au subliniat dezvoltatorii. Dispozitivul este în prezent testat pe animale și s-a realizat deja vindecarea rapidă a rănilor provenite de la arsuri.

Rușii susțin că pistolul folosește soluții apropiate de bioprinting 3D, cu ajutorul cărora oamenii de știință creează deja organe artificiale și alte elemente ale corpului. Pe rană se formează un strat protector datorită furnizării simultane a mai multor tipuri de substanțe - analgezice, hemostatice, antibacteriene. La cererea medicului, la amestec se pot adăuga medicamente - antibiotice sau antiseptice.

Se utilizează o membrană ultrasonică cu alimentare automată a unui agent de vindecare. Se formează un biomaterial polimeric omogen. Componentele sale sunt furnizate din două seringi standard încorporate în dispozitiv.

Totuși, chiar dacă lasă să se înțeleagă acest lucru, dispozitivul este departe de echipamentele prezentate în ultima perioadă, care permit replicarea unor structuri asemănătoare ţesuturilor prin printarea 3D .

Pistolul medical rusesc tratează rana. Principalul avantaj al dezvoltării este doza exactă a medicamentelor, care este absolut necesară pentru tratamentul adecvat al rănii, recunosc și autorii articolului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel