Oficial din serviciile de informaţii ucrainene: Rusia pregătește noi acțiuni ofensive, poate ataca Ucraina din nord sau din est

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rusia nu intenționează să pună capăt războiului împotriva Ucrainei, ci va continua operațiunile ofensive pe diferite fronturi, precizeaza Direcția Principala de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, care îl citează pe Andrii Cherniak, un reprezentant al serviciului de informații al apărării.

"Potrivit estimărilor serviciilor de informații militare ucrainene, rușii vor încerca să continue să desfășoare operațiuni ofensive. Ei nu au reușit să își atingă obiectivul pe niciunul dintre fronturi. Ei înțeleg că pierd, dar nu au de gând să pună capăt războiului, a precizat Cherniak, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

Andrii Cherniak precizează că serviciile de informații militare ucrainene au luat în considerare posibilitatea ca ruşii ,,să atace dinspre nord sau est în același timp". El a subliniat că Forţele Armate Ucrainene sunt pregătite pentru orice acțiune a forţelor ruse de ocupaţie.

Cerniak și-a exprimat, de asemenea, convingerea că rușii vor încerca să menţină coridorul terestru spre Crimeea și să pună mâna pe întreaga regiune Donețk. În același timp, el crede că invadatorii ruşi nu vor putea traversa râul Nipru pentru a recuceri orașul Herson.

Serviciile de informații militare ucrainene susţin că, în următoarele 4-5 luni, armata rusă ar putea pierde încă până la 70.000 de militari. Dar, potrivit lui Cherniak, conducerea armatei ruse este pregătită pentru astfel de pierderi.

De asemenea, generalul Valeri Zalujnîi, Comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat recent că forțele ruse vor încerca să atace din nou orașul Kiev. Generalul ucrainean a susţinut că Rusia ar putea lansa o ofensivă majoră dinspre est, sud sau nord în ianuarie sau primăvară.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că trupele ruse se pregătesc pentru o nouă ofensivă de amploare în februarie 2023. Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean al afacerilor externe, a sugerat că trupele ruse ar putea relua o ofensivă pe scară largă asupra Ucrainei în ianuarie sau februarie 2023.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, este convins că Rusia nu are nicio șansă să cucerească teritoriul Ucrainei.

Recent, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că președintele rus Vladimir Putin este pregătit pentru un război de lungă durată și pentru noi operațiuni ofensive.

La sfârșitul lunii decembrie 2022, şeful adjunct al Direcţiei Principale Operative a Statului Major din Ucraina, Oleksi Hromov, a raportat că doar 22.000 de militari ruși se află în prezent în Belarus şi în regiunile rusești Briansk și Kursk din apropierea Ucrainei, ceea ce reprezintă jumătate din numărul celor care se aflau înainte de invazia la scară largă din 24 februarie 2022 și de atacul asupra Kievului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel