Rusia nu va deschide o anchetă în cazul otrăvirii lui Alexei Navalnîi

Eduard Pascu / 10 sep 2020 / 14:15
Președintele rus Vladimir Putin, și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, sursă foto: Agerpres
Președintele rus Vladimir Putin, și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, sursă foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit joi despre o posibil neînţelegere în ce priveşte declaraţia premierului italian Giuseppe Conte potrivit căreia preşedintele rus Vladimir Putin a promis crearea unei comisii care să investigheze cazul lui Aleksei Navalnîi.

'Preşedintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuţie recentă) că Rusia intenţionează să clarifice ce s-a întâmplat şi mi-a spus că va crea o comisie de anchetă şi că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane", a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.

Potrivit lui Peskov, Moscova nu vede nici acum niciun motiv pentru a deschide o anchetă penală cu privire la boala lui Navalnîi, aflat sub tratament într-un spital din Berlin, după ceea ce Germania a numit a fi o tentativă de asasinare a opozantului, transmite Agerpres.

Conform Kremlinului, Rusia nu a văzut nicio dovadă concretă despre presupusa otrăvire a lui Navalnîi şi nu a primit deocamdată niciun fel de date medicale din Germania.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat miercuri că există o 'şansă substanţială' ca otrăvirea opozantului să fi fost ordonată de înalţi oficiali ruşi. Moscova consideră această declaraţie ca 'inacceptabilă', a reacţionat Peskov.

Citește și: G7 îndeamnă Moscova să îi trimită ''urgent'' în faţa justiţiei pe autorii otrăvirii lui Aleksei Navalnîi

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2020 - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy