Rusia nu va deschide o anchetă în cazul otrăvirii lui Alexei Navalnîi

Eduard Pascu |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului
Președintele rus Vladimir Putin, și Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit joi despre o posibil neînţelegere în ce priveşte declaraţia premierului italian Giuseppe Conte potrivit căreia preşedintele rus Vladimir Putin a promis crearea unei comisii care să investigheze cazul lui Aleksei Navalnîi.

'Preşedintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuţie recentă) că Rusia intenţionează să clarifice ce s-a întâmplat şi mi-a spus că va crea o comisie de anchetă şi că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane", a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.

Potrivit lui Peskov, Moscova nu vede nici acum niciun motiv pentru a deschide o anchetă penală cu privire la boala lui Navalnîi, aflat sub tratament într-un spital din Berlin, după ceea ce Germania a numit a fi o tentativă de asasinare a opozantului, transmite Agerpres.

Conform Kremlinului, Rusia nu a văzut nicio dovadă concretă despre presupusa otrăvire a lui Navalnîi şi nu a primit deocamdată niciun fel de date medicale din Germania.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat miercuri că există o 'şansă substanţială' ca otrăvirea opozantului să fi fost ordonată de înalţi oficiali ruşi. Moscova consideră această declaraţie ca 'inacceptabilă', a reacţionat Peskov.

Citește și: G7 îndeamnă Moscova să îi trimită ''urgent'' în faţa justiţiei pe autorii otrăvirii lui Aleksei Navalnîi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel