Rusia: Nu există niciun motiv pentru a începe negocierile de pace cu Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.

Nu există niciun motiv pentru a începe negocieri de pace cu Ucraina în acest moment, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în fața reporterilor la 20 decembrie.

Ucraina și-a prezentat "formula de pace" în 10 puncte în noiembrie 2022. Unul dintre punctele cheie ca precondiție pentru începerea negocierilor de pace este retragerea completă a trupelor rusești de pe teritoriul ucrainean, inclusiv din regiunile anexate ilegal de Rusia în 2022.

Oficialii ruși au reiterat anterior că acest lucru ar fi considerat ca fiind un nonsens pentru orice negocieri.

Peskov a declarat la 20 decembrie că "în prezent nu există nicio condiție prealabilă pentru negocieri de pace cu Ucraina".

Perspectiva unor negocieri de pace, inclusiv schimbul de teritoriu pentru pace sau alte concesii semnificative, este în general nepopulară în rândul populației ucrainene. Un sondaj de opinie publicat în decembrie 2023 a arătat că 74% dintre ucraineni erau împotriva unor astfel de concesii teritoriale cu Rusia în schimbul păcii.

Strategiile în cadrul discuțiilor de pace dintre Rusia și Ucraina includ concentrarea asupra obiectivelor de pace, cum ar fi încetarea luptelor, retragerea trupelor rusești și problemele teritoriale.

De asemenea, liderii ucraineni și occidentali au declarat în mod repetat că nu cred că Rusia este interesată de negocieri de pace de bună credință.

Oficiali americani și europeni au inițiat discuții cu guvernul ucrainean cu privire la posibile negocieri de pace cu Rusia. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski insistă asupra faptului că discuțiile de pace pot începe doar după ce va avea loc o retragere militară completă a Rusiei din Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel