Rusia nu are încotro și adâncește cooperarea Iranul. Moscova va lansa o ofensivă în lunile următoare - ISW

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia ar putea lansa acțiuni ofensive în următoarele luni, în special primăvara sau începutul verii, se arată în analiza zilnică a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Raportul ISW notează că, potrivit informațiilor ucrainene, trupele ruse se pregătesc pentru o operațiune ofensivă în primăvara sau începutul verii anului 2023. Acest lucru confirmă parțial evaluarea ISW că armata rusă ar putea lansa o ofensivă decisivă în lunile următoare.

Analiştii subliniază că Rusia continuă să aprofundeze relaţiile militare şi economice cu Iranul, căutând în același timp să evite sancţiunile occidentale.

La 23 ianuarie, președintele Dumei de Stat ruse Viacheslav Volodin s-a întâlnit la Teheran cu președintele Parlamentului iranian, Mohammad Bagher Ghalibaf, și cu președintele Iranului, Ebrahim Raisi, în scopul extinderii cooperării bilaterale.

Ghalibaf a menționat că Moscova și Teheranul ar trebui să depună eforturi pentru a consolida legăturile în sectoarele financiar, energetic și de materii prime pe fondul sancțiunilor americane, care, potrivit lui Volodin, au apropiat cele două țări.

În plus, surse din cadrul Corpului Gărzii Revoluționare Islamice din Iran au sugerat, de asemenea, o cooperare militară suplimentară între Teheran și Moscova.

ISW confirmă declarațiile din 20 ianuarie ale reprezentantului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării Vadim Skibitski care a arătat că Rusia plănuiește o nouă ofensivă majoră în Ucraina pentru primăvară și începutul verii. Potrivit acestuia, în regiunile Donețk și Luhansk vor avea loc bătălii dificile și decisive. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel