Rusia neagă ajutorul militar iranian. Kremlinul spune că președintele Putin nu va discuta despre drone de atac iraniene în timpul vizitei

Darius Muresan |
Data publicării:
Dronă iraniana, foto: IranIntl.com
Dronă iraniana, foto: IranIntl.com

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu intenţionează să discute în timpul vizitei la Teheran de săptămâna viitoare despre achiziţionarea unor drone din Iran, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei Interfax preluate de DPA și agenția Agerpres.

Peskov a refuzat să comenteze presupusa intenţie a Rusiei de a achiziţiona astfel de echipamente, aşa cum dezvăluiseră luni surse din Statele Unite.

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a afirmat că Washingtonul deţine informaţii conform cărora guvernul iranian se pregăteşte să livreze Rusiei câteva sute de aeronave fără pilot, inclusiv unele care pot fi prevăzute cu arme.

Iranul a dezminţit afirmaţiile respective, arătând că într-adevăr cooperează tehnologic cu Rusia, însă dinaintea războiului din Ucraina.

Preşedinţia de la Moscova a anunţat marţi că Putin va face săptămâna viitoare o vizită în Iran, unde se va întâlni cu omologii săi iranian şi turc, Ebrahim Raisi, respectiv Recep Tayyip Erdogan. Oficial, dialogul trilateral se va referi la situaţia din Siria. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel